km/óra
  2020.08.07., péntek  •  Ibolya napja
Haladás: csökkentett bérek, biztató tárgyalások

Haladás: csökkentett bérek, biztató tárgyalások

A koronavírus-járvány okozta gazdasági nehézségek miatt egyre több külföldi és magyar labdarúgócsapat kényszerül arra, hogy csökkentsen költségvetésén. Voltak olyan klubok, ahol a játékosok beleegyeztek a bércsökkentésbe, ám akadt ellenpélda is: a szintén NB II-es siófokiaknák a futballisták nem írták alá a módosításról szóló kontraktust, így jelen állás szerint a Balaton-partiaknak nincs csapatuk.

 

A Haladásnál is elkerülhetetlen volt a változtatás, a Mátyus János vezetésével remeklő zöld-fehéreknél a múlt héten egyeztetett az ügyvezető a szakmai stáb tagjaival, valamint a játékosokkal. Séllei Árpáddal beszélgettünk.


– Jelen helyzetben meddig tartható fenn a klub működtetése?


– Nem tudjuk, mit hoz a jövő, az amúgy is alacsony költségeinket még csökkentjük. A beszállítóktól haladékot kérek, a csapattól megértést és támogatást. Jó lenne, ha a város, mint a legrégebbi és legnagyobb egyesületét segítene, de szerintem erre nem számíthatok. 


– Milyen extra bevételkieséssel kell számolni? 


– Minden eddigi és jövőbeli támogató kivár, nagy a bizonytalanság. Ezt abszolút elfogadom, hiszen naponta változik a helyzet. Persze, sok cégnek eddig jól ment, segíthetett volna akár eddig is, de ez a vírus most végképp megnehezít mindent.


– Hol lehet lefaragni a béreken? 


– Minden számot lehet csökkenteni, de ha nem lesz bevétel, akkor azt nem lehet felezni…


– A játékosok partnerek voltak a fizetéscsökkentésben? 


– Szinte a teljes csapat megértette, hogy nincs más mód túlélni. Szinte mindenki…


– Meglátásod szerint lehet-e folytatni a bajnokságot? És, ha igen, mikor?  


– Hogy én mit gondolok, az egy dolog, hogy mi jár a szövetség elöljáróinak a fejében, az pedig egy másik történet. Talán májusban újraindulhatna a bajnokság, de hogy őszinte legyek, jómagam már inkább a következő pontvadászatra koncentrálnék.


– Te támogatnád a zárt kapus meccsek megrendezését?


– Szombathelyiként nem, nálunk nagyon komoly szurkolótábor van, jó a csapat, visszajöttek a nézők, így szinte minden ellenfél ellen előnnyel indulunk. Tehát nem.


– Mi lenne véleményed szerint igazságos döntés: törölni a szezont, vagy így végeredményt hirdetni?


– Igazságos döntés nem lesz, valakinek mindenképpen fájdalmas lesz a vég. A bajnokság háromnegyede lement, egyébként éppen ezért lehetne akár végeredményt is hirdetni.


– Több vállalkozóval is tárgyaltál még a járvány előtt. Velük miben maradtál? 


– Ha látszik a vírusveszély vége, akkor folytatjuk az egyeztetést, nagyon remélem, hogy ez így is lesz. Bár, ha valaki most segítene, az lenne a legszebb. Ha nagy a baj, akkor a lenne a legfontosabb a segítség.

kapcsolódó cikkek
Szombathelyi Haladás: a játékosok, valamint a stábtagok is aláírták az új, módosított szerződéseket
Szombathelyi Haladás: a játékosok, valamint a stábtagok is aláírták az új, módosított szerződéseket
A szóbeli megállapodás után most sor került az új szerződések aláírására is a szombathelyi klubnál.
kapcsolódó cikkek
Szombathelyi Haladás: a játékosok, valamint a stábtagok is aláírták az új, módosított szerződéseket
Szombathelyi Haladás: a játékosok, valamint a stábtagok is aláírták az új, módosított szerződéseket
A szóbeli megállapodás után most sor került az új szerződések aláírására is a szombathelyi klubnál.
Savaria Fórum 29. évfolyam 28. szám - 2020.07.17.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Szombathelyen 99-en vannak házi karanténban, egy beteget kórházban ápolnak
Újabb 11 embernél igazolták a koronavírust Magyarországon, 4564-re nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. 28 vasinál mutatták ki a kórt. Külföldön rosszabb a helyzet. A július közepén bevezetett beutazási korlátozások miatt Szombathelyen már 99-en vannak hatósági házi karanténban. Ezt két PCR-teszttel ki lehet váltani, a vizsgálatért viszont augusztus 1-től fizetni kell.
Jelentős mennyiségű csapadék közelít, elsősorban a Dunántúlra
Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) Facebook-oldalán mutatta meg, hogyan éri el országunkat a csapadék.
Az iskolarendszerű felnőttképzésben két szakma elsajátítása ingyenes
Az Országos Képzési Jegyzék, az OKJ listáját felváltó új Szakmajegyzékben 25 ágazathoz tartozó 174 szakma szerepel. A Vas Megyei Szakképzési Centrum tagiskoláinak kínálatában ebből 24 féle szakma megtalálható. Érdemes ezekből választani azoknak, akiknek most nem sikerült a felvételi, vagy érettségi után nem jelentkeztek a felsőoktatásba. Az iskolarendszerű felnőttképzésben két szakma ingyenesen elsajátítható.
Új óvodavezetőket köszöntöttek a városházán
36-an fertőződtek meg egy családi rendezvényen, Vas megyében is találtak fertőzötteket
Harminchatan fertőződtek meg koronavírussal egy Győr-Moson-Sopron megyei családi rendezvényen - közölte az M1 aktuális csatorna Híradója.
legfrissebbek
Jelentősen nőtt az új fertőzöttek száma Olaszországban, különösen Venetóban
Jelentős mértékben, több mint 550-el nőtt az igazolt új koronavírus-fertőzöttek száma Olaszországban, a legerőteljesebb emelkedést az északkeleti Venetóban észlelték az egészségügyi tárca pénteki tájékoztatása szerint. A kórházakban jövő tavaszig meghosszabbították a készültséget.
Újabb győzelem, második felkészülési mérkőzését is megnyerte az SZKKA
Marosán György együttese a második felkészülési találkozón a Boglári Akadémia-SZISE együttesét látta vendégül. A hazaiak végig kézben tartották a mérkőzést, és összességében nem volt kérdés, hogy melyik csapat tart előrébb. A különbség végül négy gól lett a két csapat között. A szombathelyiek öt nap múlva lépnek ismét pályára, méghozzá a Mosonmagyaróvár otthonában.
Két Emmy-jelölést kapott egy magyar producer közreműködésével készült amerikai film
A legjobb operatőri munka és a legjobb zeneszerzés kategóriában kapott jelölést a Hír- és Dokumentumműsorok Emmy-díjára a 306 Hollywood című egészestés amerikai dokumentumfilm, amely a halál és a gyász feldolgozásáról szól, és egy magyar producer közreműködésével készült.
Elkezdődött a lomtalanítás, meg lehet szabadulni a feleslegessé vált dolgoktól
Megkezdődött az éves lomtalanítás Szombathelyen. A korábbiaktól eltérően azonban most nem csak hétvégente, hanem a hetek több napján is elszállítják a lakossági limlomot. Tavaly 800 tonna hulladékot gyűjtöttek így össze, most is ennyire számítanak a szakemberek. Arra kérik a szombathelyieket, hogy veszélyes anyagokat vagy rossz műszaki cikkeket ne tegyenek ki, ezek csak a hulladékudvarban adhatók le, ingyenesen.
Európában és Magyarországon is beköszönt a tartós hőség
Európában és Magyarországon is beköszönt a tartós hőség - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken a Facebook-oldalán.