km/óra
  2020.07.05., vasárnap  •  Emese, Sarolta napja
Gyereknap új köntösben, de ugyanolyan szívből jövő programokkal

Gyereknap új köntösben, de ugyanolyan szívből jövő programokkal

Ez a hétvége a gyerekekről, a családokról szól, bár idén a koronavírus-járvány miatt másként ünnepeljük a gyereknapot. A szervezők idén is kitesznek magukért, hogy más környezetben, más térben, de ugyanolyan szívből jövő programokkal kedveskedjenek kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

 

Az Agora szervezésében május 31-én minden órában egy-egy jellegzetes program várja majd az érdeklődőket a kulturális központ Facebook-oldalán. Kiss Andrea igazgatóhelyettes elmondta, nagy kihívás elé állította őket a programok megvalósításánál a járvány, de érdemes lesz a nap során többször frissíteni a közösségi oldalukat.  


– Az elmúlt években a gyereknapokat hasonló séma szerint szerveztük, a Sportház előterében, a dísztéren voltak programok, nagyon népszerű volt például a gyermekjátszótér – folytatta az igazgatóhelyettes. – Nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy interaktív módon a család minden tagja be tudjon kapcsolódni a gyereknapba, mindenki találjon számára kedves elfoglaltságot. Tavaly első alkalommal szerveztük meg a Dal a miénk junior változatát, nagyon jól sikerült, ezt mindenképpen szerettük volna idén is folytatni. Már el is kezdtük a szervezést, amikor közbeszólt a vírus, s kiderült, idén más formában kell, nemcsak ezt, hanem a gyereknapot is megszerveznünk. 


Az önkéntes karanténban töltött hetek bebizonyították a világon, hogy sok minden működik a virtuális térben, van lehetőség közös táncra, énekre és játékra is. Ezt kiaknázva szerveződnek az idei programok.  


– Megkerestük a partnereinket, s kértük, idén is legyenek velünk az online térben – tette hozzá Kiss Andrea. – Többen is nagyon örültek a megkeresésnek, s bevetették minden kreativitásukat, akárcsak a mi munkatársaink, így állt össze az idei műsor. Azokat a programokat gyűjtöttük össze, melyek az előző években is népszerűek voltak, például a kézműves foglalkoztató, a társasjáték, a kutyás bemutató, a bábszínház és a Dal a miénk junior. Óránként megjelenik majd egy-egy videó, s a fent említett programokat visszük el a családokhoz. A nap során kedveskedünk kiállítással, zenével, illetve velünk lesz a Dr. Bohóc Mosolyszolgálat is. Este pedig, amikor már mindenki egy kicsit lecsendesedik, pihen, vacsorázik, a Mesebolt Bábszínház viszi el az otthonokba az esti mesét. 

 

A programok: 


14.00 Dal a Miénk Junior! 


14:15-17:50 #kreativkaranten videók 


15:00 Mesehős-kvíz 


15:30 Társasjáték bemutató - SAS és KOS a társasjátékos 


16:30 Agymanók-kvíz - Neked is sikerül megoldanod!


17.00 Így tanítsd a kutyusodat! – Alpok Alfa Kutyaiskola


17:30 Dr. Bohóc Mosolyszolgálat 


17:50 Óperenciás - virtuális kiállításmegnyitó 


18:00 A Rutkai Bori Banda Gyermeknapi üdvözlete


18:30 Mesebolt Bábszínház: A Háromágú Tölgyfa Tündére


Egész napos bábszínház várja a gyerekeket


A Mesebolt Bábszínház is csatlakozott a kecskeméti bábos társulat kezdeményezéséhez, amely egész napos online előadássorozattal várja majd a gyerekeket. A reggel fél kilenctől este 9 óráig tartó program színes kínálatában minden korosztályra gondolnak, hiszen a legkisebbeket és szüleiket babaelőadásra hívják, az ovisokat és iskolásokat pedig népmesékkel, klasszikus történetekkel és vásári játékokkal lepik meg. Valamennyi előadást az ország 13 bábszínháza egyszerre közvetíti majd a legnagyobb közösségi oldalon.


Kovács Géza, a Mesebolt Bábszínház igazgatója kiemelte, hogy ez egy nagy bábszínházi összefogás, aminek ők is a részesei. Az Égigérő fa című előadásukat töltik fel, ami egy Kormos István-mese. Ez egy régebbi, nagyon sikeres előadásuk, klasszikus népmese-feldolgozás, amiben tökéletesen megfogalmazódik a jelmondatuk, az értékmentés. Egy hagyományos, archaikus meseforma egy nem hagyományos feldolgozásban, klasszikus bábtechnikákat, népi alakoskodó formákat behozva, egyben megújítva ezeket. Talán ezért is egy örökérvényű előadás.


Ajándék jeggyel pecázhatnak a vasi vizeken


A megyei horgászszövetség is gondol a gyerekekre, ajándék területi horgászjegyet kaphatnak, amit május utolsó hetében tölthetnek le a szövetség honlapjáról, és május utolsó vasárnapján szülői felügyelet mellett ingyen pecázhatnak a vasi vizeken.

kapcsolódó cikkek
Virtuális térben kedveskedik az Agora a gyerekeknek
Virtuális térben kedveskedik az Agora a gyerekeknek
Május 31-e gyermeknap. Idén egy kicsit másképp, az Agora virtuális térben várja a gyerekeket. Izgalmas programokkal kedveskednek, nemcsak a kicsiknek, hanem a nagyoknak is délután 2 órától egészen estig.
kapcsolódó cikkek
Virtuális térben kedveskedik az Agora a gyerekeknek
Virtuális térben kedveskedik az Agora a gyerekeknek
Május 31-e gyermeknap. Idén egy kicsit másképp, az Agora virtuális térben várja a gyerekeket. Izgalmas programokkal kedveskednek, nemcsak a kicsiknek, hanem a nagyoknak is délután 2 órától egészen estig.
Savaria Fórum 29. évfolyam 26. szám - 2020.07.03.
Savaria Fórum 29. évfolyam 26. szám - 2020.07.03.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Hétfői hidegfront: zivatarok, eső itthon - jég, özönvíz Ausztriában
Hétfő kora délután megérkezett Nyugat-Magyarországra a hidegfront, Szombathely környékére zivatart és szélvihart nem, csak áztató esőt hozott - ezzel együtt az országban számos helyen pattantak ki viharok A szomszédos Ausztriában nem minden régió volt ilyen szerencsés, a déli területeken jég is esett. 
Szombathelyi egészségügyben dolgozók kaptak jutalmat
Pénzjutalomban részesítette Szombathely MJV Önkormányzata azon egészségügyi területen dolgozó, a szombathelyi önkormányzat alkalmazásában álló munkatársakat, akik nem részesülhettek a kormány által ígért, az egészségügyi dolgozóknak adott egyszeri juttatásból, olvasható a város honlapján.
Egészségügyi dolgozókat díjaztak a Semmelweis-napi ünnepségen
Az idei évben a Semmelweis-napi díjátadó ünnepséget rendhagyó módon szűkebb körben és fogadás nélkül szervezték meg a Városházán. S bár a Semmelweis-ünnep az egészségügyi dolgozók ünnepe, de ahogy ők fogalmaztak, nemcsak róluk szól. Hanem azokról is, akiknek jelentős szerepük volt abban, hogy fizikai és mentális sérülés nélkül, egészségesen vészelték át az elmúlt járványidőszakot.
Ausztria utazási figyelmeztetést adott ki a Nyugat-Balkán országaira
Ausztria utazási figyelmeztetést adott ki a Nyugat-Balkán hat országára: Szerbiára, Montenegróra, Bosznia-Hercegovinára, Észak-Macedóniára, Albániára és Koszovóra az új típusú koronavírus-járvány miatt - jelentette be Alexander Schallenberg osztrák külügyminiszter szerdán.
Aggasztó tendenciát mutat a járványhelyzet alakulása Ausztriában
Aggasztó tendenciát mutat a koronavírus-járvány alakulása Ausztriában, az utóbbi héten 343 ember fertőződött meg az egészségügyi minisztérium hétfői jelentése szerint.
legfrissebbek
Exit poll: a HDZ nyert a horvátországi választásokon, de nem tud önállóan kormányt alakítani
A kormányzó jobbközép Horvát Demokratikus Közösség (HDZ) nyert a vasárnapi előrehozott parlamenti választásokon, de nem tud önállóan kormányt alakítani - derült ki az urnazárás után nyilvánosságra hozott, a szavazófülkékből kilépők megkérdezésén alapuló felmérésből.
Opel ütközött Hyundainak Nemeskeresztúrnál, a 84-es főúton
Nagyobb torlódás alakult ki a 84-es főúton a nemeskeresztúri elágazásnál, ahol vasárnap délután ráfutásos baleset történt.
Megemlékezés a Holokauszt 76. évfordulóján
Megemlékezést tartottak vasárnap Szombathelyen a helyi zsidóság deportálásának 76. évfordulója alkalmából.
Valtteri Bottas nyerte a kaotikus Forma 1-es idénnyitót Spielbergben
A Mercedes finn pilótája szombaton karrierje 12. pole pozícióját szerezte meg, vasárnap pedig rajt-cél győzelmet aratott az osztrák nagydíjon.
Lezuhant egy vitorlázógép Miskolcon
Felszállás közben a földre zuhant egy vitorlázó repülőgép a miskolci repülőtéren vasárnap délelőtt - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-vel.