km/óra
  2020.07.04., szombat  •  Ulrik napja
Tőzsde: Gyengülés a főbb nyugat-európai tőzsdéken

Tőzsde: Gyengülés a főbb nyugat-európai tőzsdéken

Jelentős mínuszban zárták a csütörtöki kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdeindexek.

 

A londoni FTSE-100 mutató 2,75 százalékkal, a frankfurti DAX-index 1,95 százalékkal, a párizsi CAC-40 index pedig 1,65 százalékkal gyengült szerdai záróértékéhez képest.
    

Az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül az EuroStoxx50 1,79 százalékos mínuszban fejezte be a kereskedést.
    

New Yorkban az európai tőzsdezárás idején, 17.30 órakor a Dow Jones ipari átlag 0,47 százalék, az S&P 500-as index 0,61 százalék, a Nasdaq-piac összetett mutatója pedig 0,93 százalék gyengülést jelzett.
    

Az északi-tengeri Brent hordónkénti ára 1,08 dollárral (3,70 százalékkal) 30,27 dollárra emelkedett.
    

A New York-i árupiacon az arany ára unciánként 1,56 százalékkal (26,75 dollárral) 1743,15 dollárra nőtt. Egy euróért 1,0798 dollárt adtak a nemzetközi bankközi piacon a reggel nyolckor jegyzett 1,0805 dollár után. (MTI)

kapcsolódó cikkek
Tőzsde: Baljós jelek a New York-ból
Tőzsde: Baljós jelek a New York-ból
Vegyes nyitás után lefelé indultak meg az irányadó New York-i tőzsdeindexek szerdán annak hatására, hogy Jerome Powell, az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve elnöke egy elhúzódó recesszió veszélyére figyelmeztetett
kapcsolódó cikkek
Tőzsde: Baljós jelek a New York-ból
Tőzsde: Baljós jelek a New York-ból
Vegyes nyitás után lefelé indultak meg az irányadó New York-i tőzsdeindexek szerdán annak hatására, hogy Jerome Powell, az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve elnöke egy elhúzódó recesszió veszélyére figyelmeztetett
Savaria Fórum 29. évfolyam 25. szám - 2020.06.26.
Savaria Fórum 29. évfolyam 25. szám - 2020.06.26.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Hétfői hidegfront: zivatarok, eső itthon - jég, özönvíz Ausztriában
Hétfő kora délután megérkezett Nyugat-Magyarországra a hidegfront, Szombathely környékére zivatart és szélvihart nem, csak áztató esőt hozott - ezzel együtt az országban számos helyen pattantak ki viharok A szomszédos Ausztriában nem minden régió volt ilyen szerencsés, a déli területeken jég is esett. 
Szombathelyi egészségügyben dolgozók kaptak jutalmat
Pénzjutalomban részesítette Szombathely MJV Önkormányzata azon egészségügyi területen dolgozó, a szombathelyi önkormányzat alkalmazásában álló munkatársakat, akik nem részesülhettek a kormány által ígért, az egészségügyi dolgozóknak adott egyszeri juttatásból, olvasható a város honlapján.
Egészségügyi dolgozókat díjaztak a Semmelweis-napi ünnepségen
Az idei évben a Semmelweis-napi díjátadó ünnepséget rendhagyó módon szűkebb körben és fogadás nélkül szervezték meg a Városházán. S bár a Semmelweis-ünnep az egészségügyi dolgozók ünnepe, de ahogy ők fogalmaztak, nemcsak róluk szól. Hanem azokról is, akiknek jelentős szerepük volt abban, hogy fizikai és mentális sérülés nélkül, egészségesen vészelték át az elmúlt járványidőszakot.
Ausztria utazási figyelmeztetést adott ki a Nyugat-Balkán országaira
Ausztria utazási figyelmeztetést adott ki a Nyugat-Balkán hat országára: Szerbiára, Montenegróra, Bosznia-Hercegovinára, Észak-Macedóniára, Albániára és Koszovóra az új típusú koronavírus-járvány miatt - jelentette be Alexander Schallenberg osztrák külügyminiszter szerdán.
Aggasztó tendenciát mutat a járványhelyzet alakulása Ausztriában
Aggasztó tendenciát mutat a koronavírus-járvány alakulása Ausztriában, az utóbbi héten 343 ember fertőződött meg az egészségügyi minisztérium hétfői jelentése szerint.
legfrissebbek
Veneto tartományban emelkedett a reprodukciós ráta, ismét szigorítanak
Hétfőtől ismét szigorításokat vezetnek be az északkelet-olaszországi Veneto tartományban, mert a koronavírus terjedését mutató reprodukciós ráta emelkedett.
Jövő péntektől karanténkötelezettség nélkül lehet Angliába utazni Magyarországról
Jövő péntektől számos országból, köztük Magyarországról karanténkötelezettség nélkül lehet beutazni Angliába - közölte pénteken a brit közlekedési minisztérium.
Válság- és katasztrófavédelmi törvény megalkotását tervezi az osztrák kormány
Válság- és katasztrófavédelmi törvény megalkotását tervezi az osztrák kormány - jelentette be Sebastian Kurz kancellár pénteken Bécsben, miután virológusokkal, biológusokkal és a gazdasági élet szereplőivel tanácskozott a járványhelyzetről.
Karambol történt a 8-as főúton, Alsóújlaknál
Szombaton extrém lesz az UV-sugárzás
Szombaton extrém lesz az UV-sugárzás - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken az MTI-vel.