km/óra
  2020.07.08., szerda  •  Ellák napja
ÉSZ!: választási győzelem esetén 2021-re elkészül a zanati kerékpárút

ÉSZ!: választási győzelem esetén 2021-re elkészül a zanati kerékpárút

A Zanati úti körforgalomnál tartott sajtótájékoztatót Nemény András, az Éljen Szombathely! Egyesület polgármesterjelöltje és Putz Attila, a 7-es számú választókörzet önkormányzati képviselőjelöltje. 


Az itt találalható, minimális méretű és a semmibe vezető bicikliúttal kapcsolatban közölték: az elmúlt években már nyolc alkalommal módosította a közgyűlés a kerékpárút tervét, a városvezetés a kormánypárti képviselők szavazataival folyamatosan haladékot adott a beruházónak. Nemény kijelentette: ha nyernek, véget vetnek a huzavonának, és megépítik a városszéli hipermarkettől Zanatig tartó, mintegy két kilométeres kerékpárutat. 


Putz Attila az ÉSZ! választási szövetség által támogatott képviselőjelölt szerint:


-    Még 2008-ban döntött az önkormányzat a bicikliútról, amikor belterületnek nyilvánították azt a területet, ahol később egy gyorsétterem és egy sportáruház is épült. Utóbbi úgy kapott nyitási engedélyt, ha az említett a bicikliút elkészül – de ez a mai napig nem valósult meg, a 15 méteres szakaszt kivéve. A városvezetés pedig 1200 zanati érdekeit vette semmibe a folyamatos szerződésmódosításokkal és időhúzással. A beruházó 2020. május 31-ig kapott újabb haladékot, de semmi nyoma nincs az építkezésnek.


A korábbi ciklusban a fideszes Szakács Dávid, majd a mostaniban szintén kormánypárti Kántás Zoltán is támogatták az időhúzást lehetővé tevő módosításokat, azaz a zanatiak ellen szavaztak.


Nemény András azzal zárta a sajtótájékoztatót, ha nyer a választási szövetség, akkor nem lesz több módosítás, legkésőbb 2021-ben kerékpáron is elérhető lesz Zanat. Hozzátette, nincs végleges használatbavételi engedélye azoknak az itt lévő üzleteknek, amelyek úgy nyitottak meg, hogy nem teljesítették a feltételeket, azaz a bicikliút megépítését.

Borítófotó: Putz Attila (balról), dr Nemény András Fotó. SZTV

címkék
Savaria Fórum 29. évfolyam 26. szám - 2020.07.03.
Savaria Fórum 29. évfolyam 26. szám - 2020.07.03.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Négy fiatalt raboltak ki a Fő téren, egyikük nyakához kést szorítottak, s megfenyegették, hogy elvágják a torkát
A Vas Megyei Főügyészség indítványozta annak a két férfinak a letartóztatását, akik kiraboltak négy fiatalt szombaton hajnalban Szombathely Fő terén, olvasható a közleményükben.
Egészségügyi dolgozókat díjaztak a Semmelweis-napi ünnepségen
Az idei évben a Semmelweis-napi díjátadó ünnepséget rendhagyó módon szűkebb körben és fogadás nélkül szervezték meg a Városházán. S bár a Semmelweis-ünnep az egészségügyi dolgozók ünnepe, de ahogy ők fogalmaztak, nemcsak róluk szól. Hanem azokról is, akiknek jelentős szerepük volt abban, hogy fizikai és mentális sérülés nélkül, egészségesen vészelték át az elmúlt járványidőszakot.
Már lehet szavazni az Év Fája verseny döntőseire, egy szombathelyi platán is ringbe szállt
Tíz fa jutott a döntőbe abból a 38-ból, amelyet az ország minden részéről neveztek az idei Év Fája versenybe. A 2020-as év nyertese indulhat a februári európai versenyen – olvasható az Ökotárs Alapítvány honlapján. Az első 10 között egy különleges szombathelyi platán is szerepel.
Eldőlt a Víztorony és a KRESZ-park sorsa
A legutóbbi közgyűlésen eldőlt a Víztorony, illetve a hozzá tartozó KRESZ-park sorsa. A város művelődési központja mindkét létesítmény esetében feladatot kap.
Gyors óvintézkedésekre van szükség Felső-Ausztriában: iskolákat, óvodákat zárnak be
Péntektől a tervek szerint egy hétre bezárják az iskolákat, az óvodákat és a bölcsődéket a koronavírus-fertőzések számának hirtelen növekedése miatt Felső-Ausztria öt járásában: Linzben, Linzvidéki járásban, Welsben, Welsvidéki járásban, valamint az Urfahr-környéki járásban - jelentette be Thomas Stelzer tartományi vezető szerdán.
legfrissebbek
Öttel emelkedett a fertőzöttek száma Magyarországon
Öttel, 4210-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon - közölte a koronavirus.gov.hu szerda reggel.
Volkswagen hajtott Renault autószállító elé Sárvár határában
A német rendszámú Volkswagen vezetője a 88-as főútról hajtott volna rá a 84-es főútra, de érkezett a Renault.
Sikerült megfékezni a járványkitörést a legnagyobb németországi gócban
Sikerült megfékezni az új típusú koronavírus (Sars-Cov-2) terjedését a legnagyobb németországi járványgócban, az észak-rajna-vesztfáliai Gütersloh járásban, ahol így már nincs szükség újabb korlátozásokra - közölte a tartomány egészségügyi minisztere a Deutschlandfunk német országos közszolgálati rádió keddi jelentése szerint.
Ismét kijárási tilalmat vezethetnek be Szerbiában
Péntektől ismét hétvégi kijárási tilalmat vezethetnek be Szerbiában a koronavírus-fertőzöttek számának jelentős növekedése miatt, "csodának kellene történnie, hogy ezt az intézkedést ne hozza meg a válságstáb" - jelentette be Aleksandar Vucic szerb elnök kedd esti sajtótájékoztatóján.
Kutatók szerint német kamionokkal jutott Észak-Olaszországba a vírus "agresszív" törzse
Olasz orvosi kutatások szerint a koronavírus agresszívabb, gyorsabban terjedő törzse Németországból érkező kamionokkal jutott be a lombardiai Bergamo ipari térségébe, ahol eddig a legmagasabb halálozási arányt regisztrálták a világon.