km/óra
  2019.12.12., csütörtök  •  Gabriella napja
ÉSZ!: választási győzelem esetén 2021-re elkészül a zanati kerékpárút

ÉSZ!: választási győzelem esetén 2021-re elkészül a zanati kerékpárút

A Zanati úti körforgalomnál tartott sajtótájékoztatót Nemény András, az Éljen Szombathely! Egyesület polgármesterjelöltje és Putz Attila, a 7-es számú választókörzet önkormányzati képviselőjelöltje. 


Az itt találalható, minimális méretű és a semmibe vezető bicikliúttal kapcsolatban közölték: az elmúlt években már nyolc alkalommal módosította a közgyűlés a kerékpárút tervét, a városvezetés a kormánypárti képviselők szavazataival folyamatosan haladékot adott a beruházónak. Nemény kijelentette: ha nyernek, véget vetnek a huzavonának, és megépítik a városszéli hipermarkettől Zanatig tartó, mintegy két kilométeres kerékpárutat. 


Putz Attila az ÉSZ! választási szövetség által támogatott képviselőjelölt szerint:


-    Még 2008-ban döntött az önkormányzat a bicikliútról, amikor belterületnek nyilvánították azt a területet, ahol később egy gyorsétterem és egy sportáruház is épült. Utóbbi úgy kapott nyitási engedélyt, ha az említett a bicikliút elkészül – de ez a mai napig nem valósult meg, a 15 méteres szakaszt kivéve. A városvezetés pedig 1200 zanati érdekeit vette semmibe a folyamatos szerződésmódosításokkal és időhúzással. A beruházó 2020. május 31-ig kapott újabb haladékot, de semmi nyoma nincs az építkezésnek.


A korábbi ciklusban a fideszes Szakács Dávid, majd a mostaniban szintén kormánypárti Kántás Zoltán is támogatták az időhúzást lehetővé tevő módosításokat, azaz a zanatiak ellen szavaztak.


Nemény András azzal zárta a sajtótájékoztatót, ha nyer a választási szövetség, akkor nem lesz több módosítás, legkésőbb 2021-ben kerékpáron is elérhető lesz Zanat. Hozzátette, nincs végleges használatbavételi engedélye azoknak az itt lévő üzleteknek, amelyek úgy nyitottak meg, hogy nem teljesítették a feltételeket, azaz a bicikliút megépítését.

Borítófotó: Putz Attila (balról), dr Nemény András Fotó. SZTV

címkék
Savaria Fórum 28. évfolyam 29. szám - 2019.12.07.
Savaria Fórum 28. évfolyam 29. szám - 2019.12.07.