km/óra
  2020.05.25., hétfő  •  Orbán napja
Éhen Gyula, a példakép: az egykori polgármesterre emlékeztek

Éhen Gyula, a példakép: az egykori polgármesterre emlékeztek

„Mindent Szombathelyért, Szombathelyt semmiért”, Éhen Gyula polgármester híres mondását tartja szem előtt a jelenlegi városvezetés az előttünk álló időben – mondta ünnepi köszöntőjében Horváth Soma (Éljen Szombathely), Szombathely alpolgármestere a városvezető születésének 166. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen az egykori polgármester Alkotás utcai mellszobránál. 

A rendezvényen – amelyen részt vett többek között Ungár Péter (LMP) országgyűlési képviselő, Putz Attila (Éljen Szombathely) körzeti képviselő – elsőként Kozma Gábor közíró, az Éhen Gyula Baráti Kör elnöke beszélt. 

 

– Harminc esztendővel ezelőtt, a rendszerváltás hajnalán sokkal többen voltunk, most lehet, hogy kevesebben emlékezünk meg, ám abba vetett hitünk, hogy a civileknek igenis joguk van megfogalmazni véleményüket, eszmerendszerüket, ideáikat, szemernyit nem változott – hangsúlyozta az elnök. Ezt követően Horváth Soma alpolgármester beszélt arról, hogy Éhen Gyula polgármestersége idején szárnyalt városunk. A politikus példaként – egyebek mellett – a szilárd úthálózat és a csatornarendszer kialakítását, valamint a Nagyszálló és a kaszinó építését emelte ki.

 

– A mindenkori városvezetésnek Éhen Gyula példája kell, hogy a szeme előtt lebegjen – zárta szavait az alpolgármester. 


A rendezvény koszorúzással zárult. 
 

címkék
Savaria Fórum 29. évfolyam 20. szám - 2020.05.20.
Savaria Fórum 29. évfolyam 20. szám - 2020.05.20.
legolvasottabbak
Ausztria június közepétől közös határnyitást tervez Magyarországgal, Csehországgal és Szlovákiával
Június közepétől közös határnyitást tervez Ausztria Csehországgal, Szlovákiával és Magyarországgal, írta a krone.at Alexander Schallenberg, osztrák külügyminiszter bejelentése nyomán, aki kedden cseh és szlovák kollégájával videokonferencián tárgyalt a kérdésről.
Az Ausztriából érkező magyar és osztrák állampolgárok negatív koronavírus-tesztről szóló orvosi igazolással átléphetik a határt
Péntektől átléphetik a magyar-osztrák határt a két ország állampolgárai, ha négy napnál nem régebbi német, magyar vagy angol nyelvű okirattal igazolják, nem koronavírus-fertőzöttek, hangzott operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján.
Szombat éjféltől Ausztria megnyitja a lezárt határátkelőket Magyarország, Csehország, Szlovákia és Liechtenstein irányában
Újabb utazási könnyítésekről döntött az osztrák kormány. Szombaton éjféltől megnyitják az eddig lezárt határátkelőket Liechtenstein, Csehország, Szlovákia és Magyarország irányában is és enyhítenek az eddigi korlátozásokon és az ellenőrzéseken is.
Ausztriai határnyitás: a kisebb átkelők is megnyílnak, de kirándulni és bevásárolni még nem lehet beutazni Magyarországról
Újabb utazási könnyítésekről döntött az osztrák kormány. Szombaton éjféltől megnyitották az eddig lezárt határátkelőket Liechtenstein, Csehország, Szlovákia és Magyarország irányában is és enyhítenek az eddigi az ellenőrzéseken is. Kirándulni és bevásárolni még mindig nem lehet átugrani Ausztriába Magyarországról. A szlovén és az olasz határállomások továbbra is zárva maradnak.
Ma reggeltől újabb átkelő nyílik meg az osztrák-magyar határon
Ma reggeltől újabb átkelő nyílik meg az osztrák-magyar határon, olvasható Szijjártó Péter Facebook-bejegyzésében.
legfrissebbek
Deviza: Gyengült ma a forint (05.25.)
Gyengült a forint a főbb devizákhoz képest a nemzetközi bankközi devizapiacon hétfőn.
Kizuhant egy férfi az egyik tízemeletes erkélyéről, a helyszínen életét vesztette
Boris Johnson főtanácsadója megszökött a karanténból
Boris Johnson brit miniszterelnök főtanácsadója közölte hétfőn, hogy felesége és kisgyermeke érdekében, "kivételes helyzetben" cselekedett, amikor a koronavírus-járvány megfékezése végett elrendelt karanténintézkedések ellenére több száz kilométert utazott családjával.
Vietnámban már nézők előtt rúgták a bőrt
A Feröer-szigetek után másodikként Vietnámban folytatták a koronavírus-járvány miatt felfüggesztett labdarúgóidényt úgy, hogy szurkolókat is beengedtek a nézőtérre.
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Legfrissebb anyakönyvi hírek: