km/óra
  2020.07.04., szombat  •  Ulrik napja
Egy szatyornyi szeretettel segíthetünk másokon

Egy szatyornyi szeretettel segíthetünk másokon

Új kampány indult útjára vasi megyeszékhelyen: egy szatyornyi szeretettel bárki segíthet a rászorulóknak.

 

„Az elmúlt hetekben több tízezren veszítették el a munkájukat, és várható, hogy ez a szám bőven százezer felé fog emelkedni a következő időszakban az előrejelzések szerint. Nem csak a hirtelen kilátástalan helyzetbe keveredett embereket, családokat szeretnénk segíteni, de a már korábban is szegénységben élők mindennapjaiba is csempésznénk egy kevésnyi segítséget” – olvasható a Nemzeti Ifjúsági Tanács közleményében. 


A #szatyornyiszeretet elnevezésű kampányukba bárki be tud csatlakozni, a lényege, hogy: tartós, nem romlandó élelmiszereket csomagoljunk be egy szatyorba (vagy több kisebbe). írjunk hozzá néhány kedves szót, majd akasszuk fel egy kapura, egy kerítésre!


Az akciót Vas megyében először Szombathelyen indította el a Nemzeti Ifjúsági Tanács, a Szombathelyi Szépítő Egyesület, az Alpokalja Nagycsaládos Egyesület és a H+ Média és Kulturális Egyesület csatlakozásával. A szerdai sajtótájékoztatón Bődi Lívia, a Szombathelyi Szépítő Egyesület elnöke, Görcz Gyula Csaba, az Alpokalja Nagycsaládos Egyesület elnöke és Simon Ádám, a Nemzeti Ifjúsági Tanács Vas megyei delegáltja, a H+ Média és Kulturális Egyesület elnöke vett részt. 


Szombathelyen így először az Alpokalja Nagycsaládos Egyesület székhelyénél, a Bocskai István körút - Semmelweis utca kereszteződésénél található fehér kerítésen helyeztek el "egy szatyornyi szeretetet" a civil szervezetek képviselői. A kezdeményezéshez bárki csatlakozhat akár itt, akár környezetében elhelyezett, tartós élelmiszert és egy kedves üzenetet, idézetet tartalmazó zacskók kihelyezésével.


A tervek szerint a következő hetekben további szervezetek, intézmények bevonásával is folytatódik az akció.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Savaria Fórum (@savariaforum) által megosztott bejegyzés,

 


Fotó: Hornyák Emőke/H+ Média

Savaria Fórum 29. évfolyam 25. szám - 2020.06.26.
Savaria Fórum 29. évfolyam 25. szám - 2020.06.26.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Hétfői hidegfront: zivatarok, eső itthon - jég, özönvíz Ausztriában
Hétfő kora délután megérkezett Nyugat-Magyarországra a hidegfront, Szombathely környékére zivatart és szélvihart nem, csak áztató esőt hozott - ezzel együtt az országban számos helyen pattantak ki viharok A szomszédos Ausztriában nem minden régió volt ilyen szerencsés, a déli területeken jég is esett. 
Szombathelyi egészségügyben dolgozók kaptak jutalmat
Pénzjutalomban részesítette Szombathely MJV Önkormányzata azon egészségügyi területen dolgozó, a szombathelyi önkormányzat alkalmazásában álló munkatársakat, akik nem részesülhettek a kormány által ígért, az egészségügyi dolgozóknak adott egyszeri juttatásból, olvasható a város honlapján.
Egészségügyi dolgozókat díjaztak a Semmelweis-napi ünnepségen
Az idei évben a Semmelweis-napi díjátadó ünnepséget rendhagyó módon szűkebb körben és fogadás nélkül szervezték meg a Városházán. S bár a Semmelweis-ünnep az egészségügyi dolgozók ünnepe, de ahogy ők fogalmaztak, nemcsak róluk szól. Hanem azokról is, akiknek jelentős szerepük volt abban, hogy fizikai és mentális sérülés nélkül, egészségesen vészelték át az elmúlt járványidőszakot.
Ausztria utazási figyelmeztetést adott ki a Nyugat-Balkán országaira
Ausztria utazási figyelmeztetést adott ki a Nyugat-Balkán hat országára: Szerbiára, Montenegróra, Bosznia-Hercegovinára, Észak-Macedóniára, Albániára és Koszovóra az új típusú koronavírus-járvány miatt - jelentette be Alexander Schallenberg osztrák külügyminiszter szerdán.
Aggasztó tendenciát mutat a járványhelyzet alakulása Ausztriában
Aggasztó tendenciát mutat a koronavírus-járvány alakulása Ausztriában, az utóbbi héten 343 ember fertőződött meg az egészségügyi minisztérium hétfői jelentése szerint.
legfrissebbek
Már lehet szavazni az Év Fája verseny döntőseire, egy szombathelyi platán is ringbe szállt
Tíz fa jutott a döntőbe abból a 38-ból, amelyet az ország minden részéről neveztek az idei Év Fája versenybe. A 2020-as év nyertese indulhat a februári európai versenyen – olvasható az Ökotárs Alapítvány honlapján. Az első 10 között egy különleges szombathelyi platán is szerepel.
Átadták Kőszeg felújított piacterét
Átadták szombaton délelőtt Kőszeg város felújított piacterét, amely a "Városmajor környezettudatos rehabilitációja" elnevezésű több mint 443 millió forint értékű projekt részeként a Terület- és településfejlesztési operatív program (Top) keretében uniós, hazai és önkormányzati forrás felhasználásával valósult meg.
Hatalmas esőzés bénította meg Japánt, mindent elmosott a víz
Tucatnyian eltűntek Japán déli részén szombaton a heves esőzések okozta földcsuszamlások és árvizek következtében, sokan a háztetőkön várták a mentőket.
A vasút melletti játék veszélyeire figyelmeztet a MÁV
A vasút melletti, töltéseken, álló szerelvényeken történő játék veszélyeire figyelmeztet a MÁV.
Meghalt egy beteg, kettővel nőtt az igazolt fertőzöttek száma Magyarországon
Elhunyt egy krónikus beteg, és kettővel, 4174-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon - közölte a koronavirus.gov.hu szombaton.