km/óra
  2020.07.05., vasárnap  •  Emese, Sarolta napja
Egy kiváló szezon keserű lezárása

Egy kiváló szezon keserű lezárása

A Magyar Labdarúgó Szövetség hétfőn döntött arról, hogy a futball NBI-et leszámítva egyik versenysorozat sem folytatódik tovább a koronavírus miatt, így a Futsal NB I-et is befejezettnek tekintik. A döntésről és a következő időszakról kérdeztük Bokor Zsoltot, a Haladás VSE sportigazgatóját.

 

Mennyire lepte meg a klubot, hogy így ért véget a szezon?


– Őszintén szólva, valahol számítottunk erre a döntésre, főként azért, mert teremsportágként sokkal nagyobb kockázatot jelentett volna a bajnokság befejezése. Ahogy láttuk, hogy a kosárlabdában, kézilabdában hogyan döntöttek a sportági szakszövetségek, egyre inkább biztosak voltunk benne, hogy a futsalnál is hasonló lesz a helyzet. Féltünk ettől a forgatókönyvtől, hiszen kiváló szezont futott a csapat, de természetesen tudjuk, hogy helyes döntés született. Ahogy egy portál is fogalmazott, talán mi vagyunk a legnagyobb vesztesei ennek a helyzetnek. 


A játékosok hogyan fogadták a döntést?


– A szakágvezető, Pálmay Tamás folyamatosan tartotta és tartja velük a kapcsolatot, és most egy kicsit a lelket is bennük. Természetesen csalódottak, hiszen akárcsak mi, ők is a végsőkig bíztak benne, hogy hamarosan pályára léphetnek, például Dávid Richárd is nyilatkozta a napokban, hogy nagyon szeretné, hogy újra együtt edzhessen a csapat, és a pályán folytatódnának a küzdelmek.


Kiváló csapatot sikerült összerakni az idei szezonra, ezt igazolta a Magyar Kupa győzelem is. Emiatt gondolom van némi hiányérzet a stábban és a játékosokban is.


– Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nincs bennünk hiányérzet, hiszen többször is elmondtam korábban, hogy nagyon jól sikerültek az igazolások, és minden feltétel adott volt, hogy egy emlékezetes szezont fusson a csapat. Az eredmények mellet azt is kiemelném, hogy egy nagyon összetartó társaságról beszélünk, nagyon jó a hangulat az öltözőben, ami nagyban hozzájárult az eredményekhez. A Magyar Kupa-győzelem ennek ellenére is egy örök emlék marad mindenkinek, főleg azért, mert hazai környezetben sikerült elhódítanunk a trófeát. 


A mérkőzések nélküli hosszú időszak gazdaságilag is megviseli a klubot, ami hatással lehet a következő szezonra is. Mekkora esély van arra, hogy sikerül egyben tartani a mostani keretet? 


– Mindent elkövetünk, hogy a keret magját meg tudjuk tartani, főleg a magyar játékosainkat, akik közül hatan a magyar válogatottnak is oszlopos tagjai. Jelenleg ez élvez prioritást, ha ez sikerül, az nagyon nagy pozitívum lenne, és köréjük pedig fokozatosan be tudnánk majd építeni a fiatal, tehetséges fiatalokat. A játékosokkal még ebben a hónapban szeretnénk tárgyalni a szerződésükről, természetesen az a cél, hogy sikerüljön őket itt tartani Szombathelyen. A légiósok közül csak Milos Simic maradt, a többiek hazautaztak, velük szerződést is bontott a klub. Azzal is számolunk, hogy főleg az NB II-es csapatból lesznek, akik a továbbtanulás miatt elköltöznek Szombathelyről, és távoznak a klubtól, az ő pótlásuk is a feladatunk lesz.


Az edzéseket mikor kezdi el a csapat?


– Ismét csak a kézilabdát tudom felhozni példaként, ahol hiába van rá lehetőség, nem folytatódnak az edzések. Valószínűleg nálunk is így lesz, hiszen, ahogy említettem, a teremsportágaknál fokozottan figyelni kell. Jelenleg várjuk még szakszövetségek visszajelzését egyéni sportágakkal kapcsolatban, de én úgy gondolom, hogy a csapat a következő szezon előtt kezdi meg a felkészülést. Mi nagyon bízunk benne, hogy addigra már visszaáll minden a régi kerékvágásba, és biztos vagyok benne, hogy a csapat újult erővel fog majd küzdeni az újabb trófeákért. 

kapcsolódó cikkek
Futsal: magabiztos győzelemmel kezdte a felsőházi rájátszást a Haladás
Futsal: magabiztos győzelemmel kezdte a felsőházi rájátszást a Haladás
A hazaiak végig dominálva, jó játékkal nyerték meg a találkozót, esélyt sem adva az Aramis gárdájának.
kapcsolódó cikkek
Futsal: magabiztos győzelemmel kezdte a felsőházi rájátszást a Haladás
Futsal: magabiztos győzelemmel kezdte a felsőházi rájátszást a Haladás
A hazaiak végig dominálva, jó játékkal nyerték meg a találkozót, esélyt sem adva az Aramis gárdájának.
Savaria Fórum 29. évfolyam 26. szám - 2020.07.03.
Savaria Fórum 29. évfolyam 26. szám - 2020.07.03.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Hétfői hidegfront: zivatarok, eső itthon - jég, özönvíz Ausztriában
Hétfő kora délután megérkezett Nyugat-Magyarországra a hidegfront, Szombathely környékére zivatart és szélvihart nem, csak áztató esőt hozott - ezzel együtt az országban számos helyen pattantak ki viharok A szomszédos Ausztriában nem minden régió volt ilyen szerencsés, a déli területeken jég is esett. 
Szombathelyi egészségügyben dolgozók kaptak jutalmat
Pénzjutalomban részesítette Szombathely MJV Önkormányzata azon egészségügyi területen dolgozó, a szombathelyi önkormányzat alkalmazásában álló munkatársakat, akik nem részesülhettek a kormány által ígért, az egészségügyi dolgozóknak adott egyszeri juttatásból, olvasható a város honlapján.
Egészségügyi dolgozókat díjaztak a Semmelweis-napi ünnepségen
Az idei évben a Semmelweis-napi díjátadó ünnepséget rendhagyó módon szűkebb körben és fogadás nélkül szervezték meg a Városházán. S bár a Semmelweis-ünnep az egészségügyi dolgozók ünnepe, de ahogy ők fogalmaztak, nemcsak róluk szól. Hanem azokról is, akiknek jelentős szerepük volt abban, hogy fizikai és mentális sérülés nélkül, egészségesen vészelték át az elmúlt járványidőszakot.
Ausztria utazási figyelmeztetést adott ki a Nyugat-Balkán országaira
Ausztria utazási figyelmeztetést adott ki a Nyugat-Balkán hat országára: Szerbiára, Montenegróra, Bosznia-Hercegovinára, Észak-Macedóniára, Albániára és Koszovóra az új típusú koronavírus-járvány miatt - jelentette be Alexander Schallenberg osztrák külügyminiszter szerdán.
Aggasztó tendenciát mutat a járványhelyzet alakulása Ausztriában
Aggasztó tendenciát mutat a koronavírus-járvány alakulása Ausztriában, az utóbbi héten 343 ember fertőződött meg az egészségügyi minisztérium hétfői jelentése szerint.
legfrissebbek
Exit poll: a HDZ nyert a horvátországi választásokon, de nem tud önállóan kormányt alakítani
A kormányzó jobbközép Horvát Demokratikus Közösség (HDZ) nyert a vasárnapi előrehozott parlamenti választásokon, de nem tud önállóan kormányt alakítani - derült ki az urnazárás után nyilvánosságra hozott, a szavazófülkékből kilépők megkérdezésén alapuló felmérésből.
Opel ütközött Hyundainak Nemeskeresztúrnál, a 84-es főúton
Nagyobb torlódás alakult ki a 84-es főúton a nemeskeresztúri elágazásnál, ahol vasárnap délután ráfutásos baleset történt.
Megemlékezés a Holokauszt 76. évfordulóján
Megemlékezést tartottak vasárnap Szombathelyen a helyi zsidóság deportálásának 76. évfordulója alkalmából.
Valtteri Bottas nyerte a kaotikus Forma 1-es idénnyitót Spielbergben
A Mercedes finn pilótája szombaton karrierje 12. pole pozícióját szerezte meg, vasárnap pedig rajt-cél győzelmet aratott az osztrák nagydíjon.
Lezuhant egy vitorlázógép Miskolcon
Felszállás közben a földre zuhant egy vitorlázó repülőgép a miskolci repülőtéren vasárnap délelőtt - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-vel.