km/óra
  2020.05.25., hétfő  •  Orbán napja
Családbarát hely lett a Szombathelyi Törvényszék

Családbarát hely lett a Szombathelyi Törvényszék

Összetett családtámogatási rendszer a dolgozóknak, egészségfejlesztési program sérült gyermekek támogatása és segítése - mindezek együttes járultak hozzá ahhoz, hogy Családbarát Hely lett a Szombathelyi Törvényszék.

 A Szombathelyi Törvényszék is aktív közreműködője kívánt lenni a Családbarát Magyarország megteremtésének, ezért pályázatot nyújtott be a Családbarát Hely tanúsító védjegy bronz fokozatának megszerzésért. A pályázati eljárás során november elején történt meg helyszíni auditvizsgálat lefolytatása. Az auditorok az ellenőrzés során mindent rendben találtak, így  november 18-án  kapott tájékoztatást a Szombathelyi Törvényszék arról, hogy elnyerte a Családbarát Hely tanúsító védjegy bronz fokozatát. 


A tanúsító védjegy megszerzéséhez nagyban hozzájárult az, hogy a bírósági szervezeten belül kialakított intézkedések is összetett családtámogatási rendszerrel (iskolakezdési, óvodai, bölcsődei és üdülési támogatás) segítik a dolgozókat. Ennek jelentős elemei: a bírói életpálya részeként meghirdetett Megtartó Program, a Fenntartható Fejlődés Program és a 2019. szeptemberében útjára indult Fenntartható Értékeink Program melynek egyik pillére a „Családok a fókuszban” amely a magánélet, a karrier és az egészség egyensúlyának megteremtéséhez kívánja biztosítani a lehetőségeket.  A kialakított rendszer stabil alapokat biztosít ahhoz, hogy a Szombathelyi Törvényszék dolgozói számára rugalmas munkaidőbeosztást tudjon biztosítani, illetve, hogy a tartósan távollévő – gyermekgondozási vagy ápolási szabadságon tartózkodó – kollégákkal is rendszeres, élő kapcsolatot tartson. 


Ezeken túl a Szombathelyi Törvényszék együttműködik az Aranyhíd EGYMI és Rum-kastély EGYMI munkatársaival és tanulóival, amelynek keretében a gyerekek gyakran fellépnek a szervezetünkben megtartott rendezvényeken és rendszeresen járnak hozzánk a Gayer Gyula udvarban található kertet gondozni. Több alkalommal került sor törvényszéki gyűjtésre a sérült gyermekek helyzetének megkönnyítésére, melynek keretében dolgozóink magas fokú empátiájukról és együttérzésükről tettek tanúbizonyságot. Továbbá a Szombathelyi Törvényszék együttműködési megállapodást kötött az Egészségfejlesztési Irodával, amelynek keretében rendszeres testmozgásra ösztönző csoportos programok (pl. gerinctorna) egészségfejlesztési előadások, lelki egészségvédelemre is kiterjedő foglalkozások is megtartásra kerülnek, mellyel dolgozói test-lelki harmóniájának fenntartásához kíván támogatást biztosítani.  
 

Savaria Fórum 29. évfolyam 20. szám - 2020.05.20.
Savaria Fórum 29. évfolyam 20. szám - 2020.05.20.
legolvasottabbak
Ausztria június közepétől közös határnyitást tervez Magyarországgal, Csehországgal és Szlovákiával
Június közepétől közös határnyitást tervez Ausztria Csehországgal, Szlovákiával és Magyarországgal, írta a krone.at Alexander Schallenberg, osztrák külügyminiszter bejelentése nyomán, aki kedden cseh és szlovák kollégájával videokonferencián tárgyalt a kérdésről.
Az Ausztriából érkező magyar és osztrák állampolgárok negatív koronavírus-tesztről szóló orvosi igazolással átléphetik a határt
Péntektől átléphetik a magyar-osztrák határt a két ország állampolgárai, ha négy napnál nem régebbi német, magyar vagy angol nyelvű okirattal igazolják, nem koronavírus-fertőzöttek, hangzott operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján.
Szombat éjféltől Ausztria megnyitja a lezárt határátkelőket Magyarország, Csehország, Szlovákia és Liechtenstein irányában
Újabb utazási könnyítésekről döntött az osztrák kormány. Szombaton éjféltől megnyitják az eddig lezárt határátkelőket Liechtenstein, Csehország, Szlovákia és Magyarország irányában is és enyhítenek az eddigi korlátozásokon és az ellenőrzéseken is.
Ausztriai határnyitás: a kisebb átkelők is megnyílnak, de kirándulni és bevásárolni még nem lehet beutazni Magyarországról
Újabb utazási könnyítésekről döntött az osztrák kormány. Szombaton éjféltől megnyitották az eddig lezárt határátkelőket Liechtenstein, Csehország, Szlovákia és Magyarország irányában is és enyhítenek az eddigi az ellenőrzéseken is. Kirándulni és bevásárolni még mindig nem lehet átugrani Ausztriába Magyarországról. A szlovén és az olasz határállomások továbbra is zárva maradnak.
Ma reggeltől újabb átkelő nyílik meg az osztrák-magyar határon
Ma reggeltől újabb átkelő nyílik meg az osztrák-magyar határon, olvasható Szijjártó Péter Facebook-bejegyzésében.
legfrissebbek
Deviza: Gyengült ma a forint (05.25.)
Gyengült a forint a főbb devizákhoz képest a nemzetközi bankközi devizapiacon hétfőn.
Kizuhant egy férfi az egyik tízemeletes erkélyéről, a helyszínen életét vesztette
Boris Johnson főtanácsadója megszökött a karanténból
Boris Johnson brit miniszterelnök főtanácsadója közölte hétfőn, hogy felesége és kisgyermeke érdekében, "kivételes helyzetben" cselekedett, amikor a koronavírus-járvány megfékezése végett elrendelt karanténintézkedések ellenére több száz kilométert utazott családjával.
Vietnámban már nézők előtt rúgták a bőrt
A Feröer-szigetek után másodikként Vietnámban folytatták a koronavírus-járvány miatt felfüggesztett labdarúgóidényt úgy, hogy szurkolókat is beengedtek a nézőtérre.
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Legfrissebb anyakönyvi hírek: