km/óra
  2019.11.18., hétfő  •  Jenő napja
Chicago Steiermarkban: 30 lövést adott le a rendőrökre az ittas férfi

Chicago Steiermarkban: 30 lövést adott le a rendőrökre az ittas férfi

Szétlőtt egy járőrkocsit és összesen 30 lövést adott le a rendőrökre csütörtökre egy 49 éves osztrák férfi a Steiermark délkeleti részén fekvő Gnasban. Az ittas és szellemileg zavart embert sikerült rábeszélniük a tárgyalónak, hogy adja meg magát, most többszörös emberölés kísérletért vonják majd felelősségre.

A krone.at  pénteken tette közzé a jókora port kavaró eset részleteit. A 49 éves férfi, aki két 9 milliméteres maroklőfegyverrel (Steyr és Smith & Wesson típusúak)  és 70 lőszerrel rendelkezett, csütörtök este hatkor kezdett azzal fenyegetőzni saját házában  élettársa, és annak 15 illetve 18 éves unokahúgai előtt, hogy agyonlövi magát. Az 53 éves nő komolyan vette a dolgot és értesítette a rendőröket, majd a lányokkal együtt a ház előtt várta a kiérkező járőröket.


Amikor a rendőrkocsi megközelítette a házat, a férfi megjelent az erkélyen és szó nélkül tüzet nyitott az autóra illetve a rendőrökre, akik szerencsére időben fedezékbe tudtak húzódni. A járművet négy találat érte, majd a lövöldöző többször is tüzelt a házból és elsáncolta magát.


Azonnal rendőri erősítés érkezett a helyszínre, Grazból és Wiener Neustadtból pedig később a Cobra kommandós egység tagjai is csatlakoztak az akcióhoz. Több mint 3 órás alkudozás kezdődött a férfival, aminek a végén sikerült meggyőzni az erősen ittas állapotban lévő és láthatóan zavart embert, hogy adja meg magát. Este negyed tíz után fegyvertelenül el is hagyta a házat, a kommandósok lerohanták és őrizetbe vették.


Az illető annyira részeg volt, hogy nem lehetett kihallgatni, így kórházba szállították, ahol egy elkülönített részlegen kezelik. A házkutatás alatt megtalálták a két fegyvert és a lőszereket - a gyanúsított fegyvertartási engedélyét bevonták, és többszöri gyilkossági kísérlet miatt eljárás indult ellene. Az ORF úgy tudja, a helyi rendőrök előtt ismert volt az illető, de nem bűnügyek miatt, hanem azért, mert pszichés betegségben szenvedett. Hogy ezek után hogyan kaphatott engedélyt lőfegyverre, az egyelőre költői kérdés. (kronet.at, ORF)


Borítógép: Steiermarki Tartományi Rendőrség/Twitter

 

 

címkék
Savaria Fórum 28. évfolyam 25. szám - 2019.11.09.
Savaria Fórum 28. évfolyam 25. szám - 2019.11.09.