km/óra
  2020.05.25., hétfő  •  Orbán napja
Chicago Steiermarkban: 30 lövést adott le a rendőrökre az ittas férfi

Chicago Steiermarkban: 30 lövést adott le a rendőrökre az ittas férfi

Szétlőtt egy járőrkocsit és összesen 30 lövést adott le a rendőrökre csütörtökre egy 49 éves osztrák férfi a Steiermark délkeleti részén fekvő Gnasban. Az ittas és szellemileg zavart embert sikerült rábeszélniük a tárgyalónak, hogy adja meg magát, most többszörös emberölés kísérletért vonják majd felelősségre.

A krone.at  pénteken tette közzé a jókora port kavaró eset részleteit. A 49 éves férfi, aki két 9 milliméteres maroklőfegyverrel (Steyr és Smith & Wesson típusúak)  és 70 lőszerrel rendelkezett, csütörtök este hatkor kezdett azzal fenyegetőzni saját házában  élettársa, és annak 15 illetve 18 éves unokahúgai előtt, hogy agyonlövi magát. Az 53 éves nő komolyan vette a dolgot és értesítette a rendőröket, majd a lányokkal együtt a ház előtt várta a kiérkező járőröket.


Amikor a rendőrkocsi megközelítette a házat, a férfi megjelent az erkélyen és szó nélkül tüzet nyitott az autóra illetve a rendőrökre, akik szerencsére időben fedezékbe tudtak húzódni. A járművet négy találat érte, majd a lövöldöző többször is tüzelt a házból és elsáncolta magát.


Azonnal rendőri erősítés érkezett a helyszínre, Grazból és Wiener Neustadtból pedig később a Cobra kommandós egység tagjai is csatlakoztak az akcióhoz. Több mint 3 órás alkudozás kezdődött a férfival, aminek a végén sikerült meggyőzni az erősen ittas állapotban lévő és láthatóan zavart embert, hogy adja meg magát. Este negyed tíz után fegyvertelenül el is hagyta a házat, a kommandósok lerohanták és őrizetbe vették.


Az illető annyira részeg volt, hogy nem lehetett kihallgatni, így kórházba szállították, ahol egy elkülönített részlegen kezelik. A házkutatás alatt megtalálták a két fegyvert és a lőszereket - a gyanúsított fegyvertartási engedélyét bevonták, és többszöri gyilkossági kísérlet miatt eljárás indult ellene. Az ORF úgy tudja, a helyi rendőrök előtt ismert volt az illető, de nem bűnügyek miatt, hanem azért, mert pszichés betegségben szenvedett. Hogy ezek után hogyan kaphatott engedélyt lőfegyverre, az egyelőre költői kérdés. (kronet.at, ORF)


Borítógép: Steiermarki Tartományi Rendőrség/Twitter

 

 

címkék
Savaria Fórum 29. évfolyam 20. szám - 2020.05.20.
Savaria Fórum 29. évfolyam 20. szám - 2020.05.20.
legolvasottabbak
Ausztria június közepétől közös határnyitást tervez Magyarországgal, Csehországgal és Szlovákiával
Június közepétől közös határnyitást tervez Ausztria Csehországgal, Szlovákiával és Magyarországgal, írta a krone.at Alexander Schallenberg, osztrák külügyminiszter bejelentése nyomán, aki kedden cseh és szlovák kollégájával videokonferencián tárgyalt a kérdésről.
Az Ausztriából érkező magyar és osztrák állampolgárok negatív koronavírus-tesztről szóló orvosi igazolással átléphetik a határt
Péntektől átléphetik a magyar-osztrák határt a két ország állampolgárai, ha négy napnál nem régebbi német, magyar vagy angol nyelvű okirattal igazolják, nem koronavírus-fertőzöttek, hangzott operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján.
Szombat éjféltől Ausztria megnyitja a lezárt határátkelőket Magyarország, Csehország, Szlovákia és Liechtenstein irányában
Újabb utazási könnyítésekről döntött az osztrák kormány. Szombaton éjféltől megnyitják az eddig lezárt határátkelőket Liechtenstein, Csehország, Szlovákia és Magyarország irányában is és enyhítenek az eddigi korlátozásokon és az ellenőrzéseken is.
Ausztriai határnyitás: a kisebb átkelők is megnyílnak, de kirándulni és bevásárolni még nem lehet beutazni Magyarországról
Újabb utazási könnyítésekről döntött az osztrák kormány. Szombaton éjféltől megnyitották az eddig lezárt határátkelőket Liechtenstein, Csehország, Szlovákia és Magyarország irányában is és enyhítenek az eddigi az ellenőrzéseken is. Kirándulni és bevásárolni még mindig nem lehet átugrani Ausztriába Magyarországról. A szlovén és az olasz határállomások továbbra is zárva maradnak.
Ausztria: több intézményben ismét csoportosan fertőződtek meg koronavírussal
Közösen kell fellépni a koronajárvány esetleges második hulláma ellen - jelentette ki Karl Nehammer belügyminiszter hétfőn, azt követően, hogy az osztrák főváros több intézményében ismét csoportosan fertőződtek meg koronavírussal.
legfrissebbek
Tűzeset egy szombathelyi üzemcsarnok impregnáló kemencéjében
Impregnáló kemencében keletkezett tűz egy szombathelyi gyár üzemcsarnokában a Csaba úton hétfőn a kora reggeli órákban, olvasható a katasztrófavédelem honlapján.
Trianon kapcsán új nevet kap Csongrád megye
Trianon századik évfordulójától, június 4-étől Csongrád megye neve Csongrád-Csanád megye lesz - jelentette be Juhász Tünde kormánymegbízott hétfőn Szegeden.
Fűnyíró traktor dőlt a Perint-patak medrébe
Senki sem sérült meg abban a balesetben, ami hétfőn délelőtt, patakparti fűnyírás közben történt a szombathelyi Körmendi út mellett.
Júliusban indíthatják útjára a kínai Marsszondát
Júliusban indíthatják útjára a kínai Marsszondát - közölte hétfőn a projektet vezető Kínai Űrtudományi és Technológiai Vállalat.
Fertőzötteket találtak egy újranyitott étterem vendégei között
A német egészségügyi hatóságok hétfőn bejelentették, hogy koronavírusos fertőzötteket azonosítottak egy nemrégiben újra megnyitott alsó-szászországi étterem vendégei között, és már száznál több embert karanténba helyeztek. Az országban tovább emelkedett az igazolt fertőzöttek száma, megközelítette a 180 ezret.