km/óra
  2020.05.25., hétfő  •  Orbán napja
Bővítené a város a térfigyelő kamerák rendszerét

Bővítené a város a térfigyelő kamerák rendszerét

Még több térfigyelő kamera, küzdelem a drogok ellen, polgárőr egyesületek beszámolója – először ülésezett a bűnmegelőzési bizottság, mutatjuk a témákat. 

Megtartotta első ülését a város bűnmegelőzési, közbiztonsági és közrendvédelmi bizottsága – az ülésről, a közgyűlés elé kerülő javaslatokról dr. László Győző alpolgármester és Kelemen Krisztián bizottsági elnök számoltak be.

 

24 órás őrzés (biztonsági őrrel) lesz a Paragvári 86-ban, ha a képviselők elfogadják az indítványt: az épületben szociális bérlakások találhatóak, néhány lakó megkeseríti az ott élők illetve dolgozók életét – erről korábban beszámoltunk. A bizottsági tagok egyetértettek abban is, hogy ingatlanban emeletenként kamerákat szerelnek fel, ezzel is növelik a bérlők biztonságérzetét. 

 

A bizottság tárgyalt a szombathelyi térfigyelő-rendszerről is, jelenleg 71 kamera vigyázza a várost. Hat közülük régi, analóg berendezés, ezeket cserélni kell. A bizottság megbízta az elnököt azzal, hogy egyeztessen a képviselőkkel, hogy a választókörzetekben hol van szükség újabb kamerákra, illetve hol szereljenek hangszórókat a már meglévők mellé – a város bővítené a rendszert, a témára januárban térnek vissza majd.

 

Kelemen Krisztián beszámolt arról is, hogy a köztisztaság kiemelt fontosságú az önkormányzat számára. Ezért a tankerület segítségét kérik abban, hogy a szombathelyi iskolákban legyen környezettudatos nevelés, illetve az intézmények maguk is szervezzenek szemétszedő, közvetlen környezetet megtisztító akciókat – illetve kapcsolódjanak be ilyen kezdeményezésekbe. A bizottság kérte a közterület-felügyeletet és a rendőrséget, hogy a szemetelőkre ügyeljenek: már a szabálysértésekért is komoly bírságot lehet kiszabni, legyen szól egy papír zsebkendő eldobásáról vagy illegális hulladéklerakásról. 


A testület meghallgatta Kábítószerügyi Egyeztető Fórum társelnökét, Végh Györgyöt, a szervezet prevenciós munkájára nagy szükség van, emelte ki Kelemen Krisztián. Az önkormányzat távlati célja, hogy eltüntesse az úgynevezett dizájner drogokat a városból. A Szombathely területén működő polgárőr egyesületek beszámolója a bizottság napirendjén szerepelt. A rendőrséggel együttműködő szervezetek munkájára továbbra is számít a város, mondta Kelemen Krisztián. 


Dr. László Győző hozzátette, szakmai bizottságról van szó, a döntéseket egyhangúlag szavazták meg a tagok. A polgármester kijelentette, bízik abban, a fórumot elkerülik a politikai csatározások és marad a konstruktív munka.  
 

Borítókép: dr. László Győző (balról) és Kelemen Krisztián 

kapcsolódó galéria
Savaria Fórum 29. évfolyam 20. szám - 2020.05.20.
Savaria Fórum 29. évfolyam 20. szám - 2020.05.20.
legolvasottabbak
Ausztria június közepétől közös határnyitást tervez Magyarországgal, Csehországgal és Szlovákiával
Június közepétől közös határnyitást tervez Ausztria Csehországgal, Szlovákiával és Magyarországgal, írta a krone.at Alexander Schallenberg, osztrák külügyminiszter bejelentése nyomán, aki kedden cseh és szlovák kollégájával videokonferencián tárgyalt a kérdésről.
Az Ausztriából érkező magyar és osztrák állampolgárok negatív koronavírus-tesztről szóló orvosi igazolással átléphetik a határt
Péntektől átléphetik a magyar-osztrák határt a két ország állampolgárai, ha négy napnál nem régebbi német, magyar vagy angol nyelvű okirattal igazolják, nem koronavírus-fertőzöttek, hangzott operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján.
Szombat éjféltől Ausztria megnyitja a lezárt határátkelőket Magyarország, Csehország, Szlovákia és Liechtenstein irányában
Újabb utazási könnyítésekről döntött az osztrák kormány. Szombaton éjféltől megnyitják az eddig lezárt határátkelőket Liechtenstein, Csehország, Szlovákia és Magyarország irányában is és enyhítenek az eddigi korlátozásokon és az ellenőrzéseken is.
Ausztriai határnyitás: a kisebb átkelők is megnyílnak, de kirándulni és bevásárolni még nem lehet beutazni Magyarországról
Újabb utazási könnyítésekről döntött az osztrák kormány. Szombaton éjféltől megnyitották az eddig lezárt határátkelőket Liechtenstein, Csehország, Szlovákia és Magyarország irányában is és enyhítenek az eddigi az ellenőrzéseken is. Kirándulni és bevásárolni még mindig nem lehet átugrani Ausztriába Magyarországról. A szlovén és az olasz határállomások továbbra is zárva maradnak.
Ma reggeltől újabb átkelő nyílik meg az osztrák-magyar határon
Ma reggeltől újabb átkelő nyílik meg az osztrák-magyar határon, olvasható Szijjártó Péter Facebook-bejegyzésében.
legfrissebbek
Deviza: Gyengült ma a forint (05.25.)
Gyengült a forint a főbb devizákhoz képest a nemzetközi bankközi devizapiacon hétfőn.
Kizuhant egy férfi az egyik tízemeletes erkélyéről, a helyszínen életét vesztette
Boris Johnson főtanácsadója megszökött a karanténból
Boris Johnson brit miniszterelnök főtanácsadója közölte hétfőn, hogy felesége és kisgyermeke érdekében, "kivételes helyzetben" cselekedett, amikor a koronavírus-járvány megfékezése végett elrendelt karanténintézkedések ellenére több száz kilométert utazott családjával.
Vietnámban már nézők előtt rúgták a bőrt
A Feröer-szigetek után másodikként Vietnámban folytatták a koronavírus-járvány miatt felfüggesztett labdarúgóidényt úgy, hogy szurkolókat is beengedtek a nézőtérre.
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Legfrissebb anyakönyvi hírek: