km/óra
  2020.02.17., hétfő  •  Donát napja
Bemutatta a Szombathely Applikációt az Éljen Szombathely! választási szövetség

Bemutatta a Szombathely Applikációt az Éljen Szombathely! választási szövetség

Nemény András polgármesterjelölt és Bokányi Adrienn, a 2-es számú választókörzet képviselője sajtótájékoztatón számolt be az új fejlesztésű alkalmazásról, ami már okostelefonokra is elérhető!

"Nem véletlen, hogy az esemény címének az applikáció bemutatását írtuk, ugyanis ezt az ötletet nehezen tudná ellopni máról holnapra a Fidesz" - kezdte hétfői sajtótájákoztatóját Nemény András, az Éljen Szombathely! polgármesterjelöltje, utalva arra, hogy Balázsy Péter és a helyi Fidesz-KDNP programja zömében megegyezik az ellenzéki összefogás terveivel.

A politikus a rövid bevezető után örömmel jelentette be, hogy a korábban már beharangozott Szombathely Applikációt a hétfői nappal el tudták indítani. "Közös városvezetésben gondolkodunk a lakókkal, ezzel az alkalmazással pedig valamennyi szombathelyi bele tud majd szólni a városvezetésbe, hisz mi a jövő városát tervezzük" - hangsúlyozta a polgármesterjelölt. Nemény András elmondta: az applikáció egyelőre tesztüzemmódban működik, választási győzelmük esetén pedig október 13. után fogják tudni hozzá rendelni azt a gyorsreagálású csoportot, amelyik majd érdemben és hatékonyan tud foglalkozni a bejelentésekkel. De már most is vannak felelősök: az önkormányzati képviselők.

"Az applikáció a szemét- és kátyúbejelentésen túl sokkal több lehetőséget nyújt. Tervezzük az idősek vészjelző-rendszerébe való bekapcsolását, de később majd a parkolást is lehet vele intézni. Együtt tervezzük Szombathely jövőjét a szombathelyiekkel és az ő bejelentéseik, javaslataik alapján hozza meg a városvezetés a döntéseket" - mondta Nemény András, majd példaként említette a Rumi út felújítását, ahol már csak a kivitelezéskor derült ki, hogy nem tudnak a lakók rendesen bejárni a saját portájukra. "Ilyen nem lesz a jövőben" - reagált az Éljen Szombathely! polgármesterjelöltje, de mindenkit megnyugtatott: a hagyományos problémabejelentés is megmarad, viszont ingyenes WiFi-t biztosítanak az egész városban, hogy az alkalmazás ne okozzon plusz adatforgalmat a használóinak.

A Szombathely Applikációt Bokányi Adrienn, az Éljen Szombathely! alelnöke és a 2. számú választókörzet képviselője mutatta be. A szoftver már elérhető a Play áruházban, hamarosan pedig az AppStore-ból is letölthető lesz. "Regisztrálás (névvel, mailcímmel, telefonszámmal, jelszóval és lakcímmel) vagy Facebookos azonosítás szükséges a belépéshez. Utána megjelennek a kátyú, közvilágítás, szemét, rongálás és egyéb ikonok, erre kattintva lehet a problémát bejelenteni. Leírás és a pontos helyszín megadása kell, emellett lehet fotót is csatolni" - magyarázta a képviselőjelölt. "Egy bejelentés után a felhasználó visszajelző e-mailt kap és pontosan tudni fogja, hogy mely osztály foglalkozik a problémával és mikorra várható megoldás" - mutatta be Bokányi Adrienn.

Nemény András végül azzal zárta: "egy lépést tettünk a jövő felé".

 

További részletek a Savaria Fórum szombati számában!

 

 

kapcsolódó cikkek
Nemény András: minden szombathelyi polgármestere leszek!
Nemény András: minden szombathelyi polgármestere leszek!
Nagyszabású eseményen mutatta be az Éljen Szombathely! szövetség polgármesterjelöltje választási programjukat a Savaria Mozi nagytermében. Nemény András azért kér bizalmat a választóktól, hogy a holnap városa a jelen valósága legyen.
kapcsolódó cikkek
Nemény András: minden szombathelyi polgármestere leszek!
Nemény András: minden szombathelyi polgármestere leszek!
Nagyszabású eseményen mutatta be az Éljen Szombathely! szövetség polgármesterjelöltje választási programjukat a Savaria Mozi nagytermében. Nemény András azért kér bizalmat a választóktól, hogy a holnap városa a jelen valósága legyen.
Savaria Fórum 29. évfolyam 6. szám - 2020.02.15
Savaria Fórum 29. évfolyam 6. szám - 2020.02.15
legolvasottabbak
Hit, hivatás, szerelem: Házasság heti beszélgetés Csókay Andrással és feleségével
A neves idegsebész és felesége, Altay Daniella volt a Házasság Hete szombathelyi rendezvénysorozatának vendége kedden este a Martineumban. A házaspár közös életük örömeiről, tragédiáiról, nehézségeiről beszélt a hallgatóságnak.
Csejtei Balázs az Év Zászlósa: a segítségnyújtás a vérében van
A szakma legjobbjainak járó elismerést kapta a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság mobil laborjának technikusa a szervezet országos évértékelő értekezletén január végén. Hatósági kategóriában díjazták elkötelezettségét az „Év Zászlósa” címmel.
A szombathelyi háziorvosok rendelési ideje 2020. január 1-től
Összefoglalónkban valamennyi szombathelyi felnőtt háziorvos rendelési idejét megtalálja személyre lebontva.
Csernus Imre, Bagdy Emőke, Pál Feri: több mint száz esemény az AGORA tavaszi programjában
Koncertek, színházi előadások, gyermekrendezvények, beszélgetések – több mint száz programmal várja az érdeklődőket tavasszal az AGORA. Folytatódik a táncház és a tematikus kézműves foglalkozássorozat, lesz Oscar After Party, összeáll a város legnagyobb gyerekzenekara, érkezik Csernus Imre és Kovács András Péter. A szervezők sajtótájékoztatón ismertették a májusig tartó kínálatot.
A szombathelyi házi gyermekorvosok rendelési ideje 2020. január 1-től
Összegyűjtöttük valamennyi szombathelyi gyermek háziorvos rendelési idejét rendelőkre és orvosokra lebontva.
legfrissebbek
Zenei flashmob a Fő téren a Savaria Szimfonikus Zenekar művészeivel
Vasárnap délben ismerős dallamokba és a Savaria Szimfonikus Zenekar hat művészébe botlott, aki a szombathelyi Fő téren járt. A Savaria Rézfúvós Együttesből is ismert szimfonikus művészek adtak ugyanis flashmobszerű, rövid térzenei koncertet a "Forrás a zenének - feladat a zenésznek" program keretében.
Közel 1 milliárd forintos beruházás: új otthonra találnak a cserkészek, a vívók és az asztaliteniszezők
Új otthonra találnak a cserkészek, a vívók és az asztaliteniszezők: átadták a Szent László király utcai volt EPCOS-telephelyen közel egymilliárd forintból kialakított komplexumot. A sportolók mostantól kedvező körülmények között edzhetnek, és ezáltal akár nemzetközi porondra is kiléphetnek.
Az ellenzéki összefogás jelöltje, Kálló Gergely nyerte az időközi választást Dunaújvárosban és környékén
Kálló Gergely (Jobbik-DK-LMP-MSZP-Momentum-PM) nyerte a vasárnapi időközi országgyűlési képviselő-választást a Fejér megyei 4-es számú választókerületben, Dunaújvárosban és környékén.
Brüsszel, Soros, klímavédelem: évet értékelt Orbán Viktor
Magyarország mindenekelőtt – hangoztatta Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Budapesten, a Várkert Bazárban tartott évértékelő beszédében, amelyben egyebek mellett arról is beszélt: a kormány klímavédelmi akciótervet fogadott el, 2020 és 2021 pedig az országépítés folytatása lesz.
Újabb SZKKA-győzelem: a Szent István csapatát is legyőzték a szombathelyi kézis lányok
A női kézilabda NB I 16. fordulójában magabiztos győzelmet aratott a Hungast-Szombathely KKA együttese. Mayer Szabináék a Szent István együttesét múlták felül 35-28 arányban.