km/óra
  2020.07.04., szombat  •  Ulrik napja
Befejeződtek a bölcsődei felújítások Szombathelyen

Befejeződtek a bölcsődei felújítások Szombathelyen

Sikeres városi fejlesztés zárult, befejeződött a „Bölcsőde felújítások Szombathelyen” című projekt. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban a Bokréta, a Csodaország és a Kuckó Bölcsőde felújítása valósult meg.

 

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata 1987-ben alapította meg a Szombathelyi Egyesített Bölcsődei Intézményt azzal a céllal, hogy Szombathely városából és az intézményfenntartó társulásban résztvevő településről jelentkező családokat a rendelkezésre álló tagbölcsődékben fogadja, olvasható a Városháza közleményében. 


A „Családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztése” című projekt segítségével a meglévő 538 bölcsődei férőhelyből 220 újult meg a városban az uniós támogatásnak köszönhetően.


A projektben elsőként a Bokréta Bölcsőde több mint 40 éves épületét korszerűsítették. A modernizáció célja az épület energiaszükségleteinek csökkentése volt az energiahatékony és környezetbarát működtetés megvalósítása érdekében az épülethatároló szerkezetek hőszigetelésével. Az intézmény könnyebb működéséhez új főbejáratot alakítottak ki előtetővel. Az akadálymentesítés nemcsak a bejáratokat érintette, hanem  parkolót és mosdót is kialakítottak. A felújítás része volt az épület körüli, de még telken belül található teljes szennyvízcsatorna cseréje a hozzátartozó aknákkal együtt. A bölcsőde udvarán 17 új kültéri játszóeszközt telepítettek közel 4 millió forint értékben.


A Csodaország Bölcsődében a beruházás a teljes homlokzati- és tetőszigetelését érintette, továbbá a homlokzati nyílászárók komplett cseréjét, valamint a csoportszobákhoz kapcsolódó vizes blokkok felújítását. Az intézmény önálló főzőkonyhával rendelkezik, melynek elavult konyhatechnológiai eszközei helyett modern, a mai kor követelményeinek megfelelő eszközparkot szereztek be.  A csoportszobák felszereltségét biztosító szekrények, polcok, játéktárolók beszerzése több mint 2 millió forint értékben valósult meg.


A Kuckó Bölcsődében a földszint bővítése egy mini csoportszoba és a hozzá tartozó mosdó helyiség elhelyezését tette lehetővé. A földszinten fejlesztőszoba, a bővítmény emeleti részén pedig irodahelyiség létesült. Az épület energiafelhasználásának csökkentése érdekében lábazati és homlokzati szigetelés készült, valamint új gazdasági bejáratot alakítottak ki a Kiss János utca felől. Mozgáskorlátozottak számára az épület megközelítését telken belül elhelyezett akadálymentes parkoló biztosítja. A bejárati lépcsőnél található korlátlift igénybevételével a bölcsődei szolgáltatások akadálymentesen elérhetők. 


A közlemény szerint a bölcsődei fejlesztések megvalósításával, a helyiségek bővítésével és a terek átépítésével megújult környezet biztosítja a színvonalas kisgyermekellátás korszerű működési feltételeit Szombathelyen.
 

kapcsolódó cikkek
A vezetékek cseréje miatt bezárnak két bölcsődét is
A vezetékek cseréje miatt bezárnak két bölcsődét is
Március 16-tól március 19-ig a városban hibaelhárítási munka miatt szünetel a távhőszolgáltatás, így sok helyen nem lesz fűtés és meleg víz. Ez pedig két bölcsődét is érint, amelyeket erre az időre bezárnak.
kapcsolódó cikkek
A vezetékek cseréje miatt bezárnak két bölcsődét is
A vezetékek cseréje miatt bezárnak két bölcsődét is
Március 16-tól március 19-ig a városban hibaelhárítási munka miatt szünetel a távhőszolgáltatás, így sok helyen nem lesz fűtés és meleg víz. Ez pedig két bölcsődét is érint, amelyeket erre az időre bezárnak.
Savaria Fórum 29. évfolyam 25. szám - 2020.06.26.
Savaria Fórum 29. évfolyam 25. szám - 2020.06.26.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Hétfői hidegfront: zivatarok, eső itthon - jég, özönvíz Ausztriában
Hétfő kora délután megérkezett Nyugat-Magyarországra a hidegfront, Szombathely környékére zivatart és szélvihart nem, csak áztató esőt hozott - ezzel együtt az országban számos helyen pattantak ki viharok A szomszédos Ausztriában nem minden régió volt ilyen szerencsés, a déli területeken jég is esett. 
Szombathelyi egészségügyben dolgozók kaptak jutalmat
Pénzjutalomban részesítette Szombathely MJV Önkormányzata azon egészségügyi területen dolgozó, a szombathelyi önkormányzat alkalmazásában álló munkatársakat, akik nem részesülhettek a kormány által ígért, az egészségügyi dolgozóknak adott egyszeri juttatásból, olvasható a város honlapján.
Egészségügyi dolgozókat díjaztak a Semmelweis-napi ünnepségen
Az idei évben a Semmelweis-napi díjátadó ünnepséget rendhagyó módon szűkebb körben és fogadás nélkül szervezték meg a Városházán. S bár a Semmelweis-ünnep az egészségügyi dolgozók ünnepe, de ahogy ők fogalmaztak, nemcsak róluk szól. Hanem azokról is, akiknek jelentős szerepük volt abban, hogy fizikai és mentális sérülés nélkül, egészségesen vészelték át az elmúlt járványidőszakot.
Ausztria utazási figyelmeztetést adott ki a Nyugat-Balkán országaira
Ausztria utazási figyelmeztetést adott ki a Nyugat-Balkán hat országára: Szerbiára, Montenegróra, Bosznia-Hercegovinára, Észak-Macedóniára, Albániára és Koszovóra az új típusú koronavírus-járvány miatt - jelentette be Alexander Schallenberg osztrák külügyminiszter szerdán.
Aggasztó tendenciát mutat a járványhelyzet alakulása Ausztriában
Aggasztó tendenciát mutat a koronavírus-járvány alakulása Ausztriában, az utóbbi héten 343 ember fertőződött meg az egészségügyi minisztérium hétfői jelentése szerint.
legfrissebbek
Már lehet szavazni az Év Fája verseny döntőseire, egy szombathelyi platán is ringbe szállt
Tíz fa jutott a döntőbe abból a 38-ból, amelyet az ország minden részéről neveztek az idei Év Fája versenybe. A 2020-as év nyertese indulhat a februári európai versenyen – olvasható az Ökotárs Alapítvány honlapján. Az első 10 között egy különleges szombathelyi platán is szerepel.
Átadták Kőszeg felújított piacterét
Átadták szombaton délelőtt Kőszeg város felújított piacterét, amely a "Városmajor környezettudatos rehabilitációja" elnevezésű több mint 443 millió forint értékű projekt részeként a Terület- és településfejlesztési operatív program (Top) keretében uniós, hazai és önkormányzati forrás felhasználásával valósult meg.
Hatalmas esőzés bénította meg Japánt, mindent elmosott a víz
Tucatnyian eltűntek Japán déli részén szombaton a heves esőzések okozta földcsuszamlások és árvizek következtében, sokan a háztetőkön várták a mentőket.
A vasút melletti játék veszélyeire figyelmeztet a MÁV
A vasút melletti, töltéseken, álló szerelvényeken történő játék veszélyeire figyelmeztet a MÁV.
Meghalt egy beteg, kettővel nőtt az igazolt fertőzöttek száma Magyarországon
Elhunyt egy krónikus beteg, és kettővel, 4174-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon - közölte a koronavirus.gov.hu szombaton.