km/óra
  2020.06.02., kedd  •  Kármen, Anita napja
Bécsi bankrablás járvány idején: egy csomag vécépapír is volt a maszkos elkövetőnél, aki meglőtt egy embert

Bécsi bankrablás járvány idején: egy csomag vécépapír is volt a maszkos elkövetőnél, aki meglőtt egy embert

Áprilisi tréfának tűnhet, de nem az: orvosi maszkban, kesztyűben, bevásárló táskával és egy csomag vécépapírral a kezében rabolt ki egy bankfiókot egy férfi Bécsben, péntek délelőtt. Most a rendőrség keresi.

Az ORF tájékoztatása szerint az eddig ismeretlen pénteken délelőtt fél 11 körül fegyverrel fenyegette meg a Rennbahnwegen található bank ügyfeleit és alkalmazottjait - legalább öten voltak a támadás idején a helyiségben. Egy sokkos állapotban menekülni akaró 58 éves nőre rálőtt és súlyosan megsebesítette - a sérültet kórházba vitték, nincsen életveszélyben. 


A rendőrségi adatok szerint a 175-180 centi magas elkövető akcentus nélkül beszélt németül (enyhe bécsi dialektus is felismerhető volt a beszédében). Farmert, fekete cipőt, fekete, félhosszú dzsekit és egy baseballsapkát viselt. 


Az eddigi adatok alapján egy táskába rakatta a készpénzt - ennek egy részét elveszítette menekülés közben. A rendőrség nagy erőkkel kezdte meg a felkutatását, de az elkövetőnek nyoma veszett.


Az arcát FFP-maszk takarta és egészségügyi, egyszer használatos kesztyűben volt. A bankba bevásárló táskával és egy csomag vécépapírral ment be. A meneküléshez egy kerékpárt használt, ezt a Markomannenstrasse-n találták meg. 


A gazdasági kamara 5000 eurós nyomravezetői díjat tűzött ki, a bécsi rendőrség Kampner-csoportja (Gruppe Kampner) a 01/31310/33800 telefonszámon várja a bejelentéseket.

A bécsi rendőrség közzétette a biztonsági kamera egyik felvételét.

 

 

 

 

Savaria Fórum 29. évfolyam 21. szám - 2020.05.27.
Savaria Fórum 29. évfolyam 21. szám - 2020.05.27.
legolvasottabbak
Ausztria: június 15-től csak három területen lesz kötelező a szájmaszk viselése
Június közepétől enyhébbek lesznek a koronavírus-járvány kapcsán bevezetett szabályok - jelentette be Sebastian Kurz kancellár péntek délután Bécsben.
Ausztriai határnyitás: a kisebb átkelők is megnyílnak, de kirándulni és bevásárolni még nem lehet beutazni Magyarországról
Újabb utazási könnyítésekről döntött az osztrák kormány. Szombaton éjféltől megnyitották az eddig lezárt határátkelőket Liechtenstein, Csehország, Szlovákia és Magyarország irányában is és enyhítenek az eddigi az ellenőrzéseken is. Kirándulni és bevásárolni még mindig nem lehet átugrani Ausztriába Magyarországról. A szlovén és az olasz határállomások továbbra is zárva maradnak.
Ausztria június közepétől közös határnyitást tervez Magyarországgal, Csehországgal és Szlovákiával
Június közepétől közös határnyitást tervez Ausztria Csehországgal, Szlovákiával és Magyarországgal, írta a krone.at Alexander Schallenberg, osztrák külügyminiszter bejelentése nyomán, aki kedden cseh és szlovák kollégájával videokonferencián tárgyalt a kérdésről.
Szombat éjféltől Ausztria megnyitja a lezárt határátkelőket Magyarország, Csehország, Szlovákia és Liechtenstein irányában
Újabb utazási könnyítésekről döntött az osztrák kormány. Szombaton éjféltől megnyitják az eddig lezárt határátkelőket Liechtenstein, Csehország, Szlovákia és Magyarország irányában is és enyhítenek az eddigi korlátozásokon és az ellenőrzéseken is.
Szigorú óvintézkedések a fürdőkben Ausztriában, tíz négyzetméterenként csak egy ember napozhat
Szigorú óvintézkedések mellett nyithatnak újra a szállodák, a fitnesztermek és a fürdők pénteken Ausztriában. A koronavírus-járvány esetleges terjedésének megelőzésére elrendelt szabályokról szerda délután Bécsben Rudolf Anschober egészségügyi miniszter tájékoztatott.
legfrissebbek
Új fordulatot vett a járvány Spanyolországban
Az elmúlt egy hétben senki sem hunyt el a koronavírus okozta fertőzés következtében Spanyolország hat tartományában, köztük a Baleár-szigeteken, Kantábriában és Murciában, valamint a két észak-afrikai exklávéban, Ceutában és Melillában.
Szlovéniában negyedik, Horvátországban második napja nincs új fertőzött
Szlovéniában negyedik, Horvátországban második napja nem regisztráltak új koronavírus-fertőzöttek.
Újraindult a belföldi turizmus a pünkösdi hosszú hétvégén
Újraindult a belföldi turizmus a pünkösdi hosszú hétvégén - mondta a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgató-helyettese.
Állami autóvásárlási kedvezmények bevezetését tervezik Németországban
Közpénzből finanszírozott autóvásárlási kedvezmények bevezetését tervezi a német kormány a koronavírus-világjárványt megszenvedő autóipar támogatására, a Der Spiegel című hírmagazin szerint az év végéig 5 milliárd eurót (1750 milliárd forint) fordíthatnak erre a célra.
A nyugat-balkáni országok megnyitották határaikat
A nyugat-balkáni országok hétfőtől enyhítettek a korlátozásokon, és megnyitották a határaikat egyes országok állampolgárai számára, Bosznia például csak a szomszédos országokból érkezőket várja, Montenegró viszont mindazon országokból, ahol kevés a fertőzött.