km/óra
  2020.02.17., hétfő  •  Donát napja
Balázsy Péter: új szálloda épülhet a Termálfürdő mellett, a Nagyszállót állami támogatással újítanánk fel

Balázsy Péter: új szálloda épülhet a Termálfürdő mellett, a Nagyszállót állami támogatással újítanánk fel

Hende Csaba, Balázsy Péter és dr. Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója tartott sajtótájékoztatót szerda délután az Artis Cafe & Bar-ban, a turizmusban fellelhető országos trendek és a város turisztikai fejleseinek lehetőségeiről.

A turizmusról, a szombathelyi lehetőségekről tartott sajtótájékoztatót szerda délután dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő, dr. Balázsy Péter, megyei jegyző (aki a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje) és dr. Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója az Artis Cafe & Bar-ban. Elsőként a Turisztikai Ügynökség elnöke emelte ki, hogy városunkban az ipar, ami az embereknek elsőként eszébe jut, de a turizmusnak is van Szombathelyen potenciálja.
 

Dr. Balázsy Péter, megyei főjegyző, polgármesterjelölt vette át a szót, aki szerint fontos a városban a szálláshely-kapacitás bővítés, emellett már tervek is vannak arra vonatkozóan, hogy a Termálfürdő környékén egy nagyobb szálloda épüljön. "Fontos, hogy az út- és járdafelújítás mellett a város gazdaságát megfelelően diverzifikáljuk" - mondta Balázsy, majd kitért a Savaria Szállóra is.


Bejelentette: a Nagyszálló felújítása állami támogatás nélkül nem lehetséges, de erre ígéretet kapott a kormánytól. "Erre készülünk, hogy a kormány segítségével a város ezt a következő években rendbe tudja tenni" - hangsúlyozta a polgármesterjelölt.


Végül dr. Hende Csaba azzal zárta: "Előttünk a feladat, mögöttünk a kormány".


Nemény András, az Éljen Szombathely! választási szövetség polgármesterjelöltjét megkérdeztük a két tervezett projektről:
 

- Szomorú, hogy Balázsy Péter ennyire nem ismeri a szombathelyi történéseket vagy a frakciója nem tájékoztatta arról, meddig jutott a közgyűlés ezekben a kérdésekben. Amikor lehetőség nyílt rá,  javaslatot tettünk arra, hogy a város vegye meg a Nagyszállót, de ezt a Fidesz-frakció leszavazta. Magántulajdonban lévő szállodára nem kérhető állami támogatás, ettől függetlenül egy projekt keretében dolgozunk tovább az ügyön. Ami az új hotelt illeti, erről a város egyhangúlag támogatta, hogy ilyen épüljön a Tófürdő mellett, ez is előrehaladott állapotban van, így nem világos, hogy erről vagy egy teljesen új beruházásról van szó.

 

Savaria Fórum 29. évfolyam 6. szám - 2020.02.15
Savaria Fórum 29. évfolyam 6. szám - 2020.02.15
legolvasottabbak
Hit, hivatás, szerelem: Házasság heti beszélgetés Csókay Andrással és feleségével
A neves idegsebész és felesége, Altay Daniella volt a Házasság Hete szombathelyi rendezvénysorozatának vendége kedden este a Martineumban. A házaspár közös életük örömeiről, tragédiáiról, nehézségeiről beszélt a hallgatóságnak.
Csejtei Balázs az Év Zászlósa: a segítségnyújtás a vérében van
A szakma legjobbjainak járó elismerést kapta a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság mobil laborjának technikusa a szervezet országos évértékelő értekezletén január végén. Hatósági kategóriában díjazták elkötelezettségét az „Év Zászlósa” címmel.
A szombathelyi háziorvosok rendelési ideje 2020. január 1-től
Összefoglalónkban valamennyi szombathelyi felnőtt háziorvos rendelési idejét megtalálja személyre lebontva.
Csernus Imre, Bagdy Emőke, Pál Feri: több mint száz esemény az AGORA tavaszi programjában
Koncertek, színházi előadások, gyermekrendezvények, beszélgetések – több mint száz programmal várja az érdeklődőket tavasszal az AGORA. Folytatódik a táncház és a tematikus kézműves foglalkozássorozat, lesz Oscar After Party, összeáll a város legnagyobb gyerekzenekara, érkezik Csernus Imre és Kovács András Péter. A szervezők sajtótájékoztatón ismertették a májusig tartó kínálatot.
A szombathelyi házi gyermekorvosok rendelési ideje 2020. január 1-től
Összegyűjtöttük valamennyi szombathelyi gyermek háziorvos rendelési idejét rendelőkre és orvosokra lebontva.
legfrissebbek
Zenei flashmob a Fő téren a Savaria Szimfonikus Zenekar művészeivel
Vasárnap délben ismerős dallamokba és a Savaria Szimfonikus Zenekar hat művészébe botlott, aki a szombathelyi Fő téren járt. A Savaria Rézfúvós Együttesből is ismert szimfonikus művészek adtak ugyanis flashmobszerű, rövid térzenei koncertet a "Forrás a zenének - feladat a zenésznek" program keretében.
Közel 1 milliárd forintos beruházás: új otthonra találnak a cserkészek, a vívók és az asztaliteniszezők
Új otthonra találnak a cserkészek, a vívók és az asztaliteniszezők: átadták a Szent László király utcai volt EPCOS-telephelyen közel egymilliárd forintból kialakított komplexumot. A sportolók mostantól kedvező körülmények között edzhetnek, és ezáltal akár nemzetközi porondra is kiléphetnek.
Az ellenzéki összefogás jelöltje, Kálló Gergely nyerte az időközi választást Dunaújvárosban és környékén
Kálló Gergely (Jobbik-DK-LMP-MSZP-Momentum-PM) nyerte a vasárnapi időközi országgyűlési képviselő-választást a Fejér megyei 4-es számú választókerületben, Dunaújvárosban és környékén.
Brüsszel, Soros, klímavédelem: évet értékelt Orbán Viktor
Magyarország mindenekelőtt – hangoztatta Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Budapesten, a Várkert Bazárban tartott évértékelő beszédében, amelyben egyebek mellett arról is beszélt: a kormány klímavédelmi akciótervet fogadott el, 2020 és 2021 pedig az országépítés folytatása lesz.
Újabb SZKKA-győzelem: a Szent István csapatát is legyőzték a szombathelyi kézis lányok
A női kézilabda NB I 16. fordulójában magabiztos győzelmet aratott a Hungast-Szombathely KKA együttese. Mayer Szabináék a Szent István együttesét múlták felül 35-28 arányban.