km/óra
  2019.11.18., hétfő  •  Jenő napja
Balázsy Péter: új szálloda épülhet a Termálfürdő mellett, a Nagyszállót állami támogatással újítanánk fel

Balázsy Péter: új szálloda épülhet a Termálfürdő mellett, a Nagyszállót állami támogatással újítanánk fel

Hende Csaba, Balázsy Péter és dr. Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója tartott sajtótájékoztatót szerda délután az Artis Cafe & Bar-ban, a turizmusban fellelhető országos trendek és a város turisztikai fejleseinek lehetőségeiről.

A turizmusról, a szombathelyi lehetőségekről tartott sajtótájékoztatót szerda délután dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő, dr. Balázsy Péter, megyei jegyző (aki a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje) és dr. Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója az Artis Cafe & Bar-ban. Elsőként a Turisztikai Ügynökség elnöke emelte ki, hogy városunkban az ipar, ami az embereknek elsőként eszébe jut, de a turizmusnak is van Szombathelyen potenciálja.
 

Dr. Balázsy Péter, megyei főjegyző, polgármesterjelölt vette át a szót, aki szerint fontos a városban a szálláshely-kapacitás bővítés, emellett már tervek is vannak arra vonatkozóan, hogy a Termálfürdő környékén egy nagyobb szálloda épüljön. "Fontos, hogy az út- és járdafelújítás mellett a város gazdaságát megfelelően diverzifikáljuk" - mondta Balázsy, majd kitért a Savaria Szállóra is.


Bejelentette: a Nagyszálló felújítása állami támogatás nélkül nem lehetséges, de erre ígéretet kapott a kormánytól. "Erre készülünk, hogy a kormány segítségével a város ezt a következő években rendbe tudja tenni" - hangsúlyozta a polgármesterjelölt.


Végül dr. Hende Csaba azzal zárta: "Előttünk a feladat, mögöttünk a kormány".


Nemény András, az Éljen Szombathely! választási szövetség polgármesterjelöltjét megkérdeztük a két tervezett projektről:
 

- Szomorú, hogy Balázsy Péter ennyire nem ismeri a szombathelyi történéseket vagy a frakciója nem tájékoztatta arról, meddig jutott a közgyűlés ezekben a kérdésekben. Amikor lehetőség nyílt rá,  javaslatot tettünk arra, hogy a város vegye meg a Nagyszállót, de ezt a Fidesz-frakció leszavazta. Magántulajdonban lévő szállodára nem kérhető állami támogatás, ettől függetlenül egy projekt keretében dolgozunk tovább az ügyön. Ami az új hotelt illeti, erről a város egyhangúlag támogatta, hogy ilyen épüljön a Tófürdő mellett, ez is előrehaladott állapotban van, így nem világos, hogy erről vagy egy teljesen új beruházásról van szó.

 

Savaria Fórum 28. évfolyam 25. szám - 2019.11.09.
Savaria Fórum 28. évfolyam 25. szám - 2019.11.09.