km/óra
  2020.05.25., hétfő  •  Orbán napja
Balázsy Péter: a párbeszéd jegyében végezném a munkámat

Balázsy Péter: a párbeszéd jegyében végezném a munkámat

A kampányt összegezte Dr. Balázsy Péter, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje, aki a Savaria Fórumnak is elmondta véleményét az elmúlt hetek történéseiről.

-    Szombathelynek az elmúlt hónapokban kialakult békétlenség helyett békére, a fejetlenség helyett fejlődésre, de legfőképpen a valótlanságok helyett a valóságra van szüksége - fejtette ki az álláspontját és hozzátette, reális ígéretek alapján, valódi forrásokból készül a város fejlesztésére.  


– Megválasztásom esetén mindent elkövetek azért, hogy a közgyűlés tagjai ennek szellemében dolgozzanak majd. A városi civil szervezetekkel, kamarákkal, minden szombathelyi polgárral folytatott párbeszéd alapján szeretném végezni a munkámat. Úgy tervezem, hogy az első között döntünk a  jövő évi utcafelújításokról, nem lesz többé bal- és jobboldali utca, csak a műszaki állapot számít majd.


Szombathely indulna a kormány által indított elektromosbusz-pályázaton, erről már egyeztetett Kaderják Péter államtitkárral, mondta Balázsy Péter.  A jelölt szakemberekre bízná a város új közlekedési koncepciójának az elkészítését, addig is új parkolókat jelölne ki és beemelné a Modern Városok programba a parkolóház építését.   Dr. Balázsy Péter bejelentette, hogy minden tavaly született szombathelyi gyermek után elültetnek egy fát. Mivel fontos kérdésnek tartja a környezetvédelmet, ezért először a városi intézményekben, utána pedig az egész városban újragondolnák a szelektív hulladékgyűjtést.


Kérdésünkre, miszerint milyennek ítéli meg a kampányt, amiben volt minden, sőt, minden is, Balázsy Péter azt válaszolta:


-    Sok szereplőtől méltatlan színvonalú dolgok láttak napvilágot, rengeteg valótlanság hangzott el. Nagyon rossz divatot teremtett a Facebook-oldalak mögé bújva történő üzengetés, Szombathely 80 ezres város, a politikai életben mindenki pontosan tudja, ki, kicsoda, semmi szükség sincsen a személyeskedő hazugságokra. 


 

Savaria Fórum 29. évfolyam 20. szám - 2020.05.20.
Savaria Fórum 29. évfolyam 20. szám - 2020.05.20.
legolvasottabbak
Ausztria június közepétől közös határnyitást tervez Magyarországgal, Csehországgal és Szlovákiával
Június közepétől közös határnyitást tervez Ausztria Csehországgal, Szlovákiával és Magyarországgal, írta a krone.at Alexander Schallenberg, osztrák külügyminiszter bejelentése nyomán, aki kedden cseh és szlovák kollégájával videokonferencián tárgyalt a kérdésről.
Az Ausztriából érkező magyar és osztrák állampolgárok negatív koronavírus-tesztről szóló orvosi igazolással átléphetik a határt
Péntektől átléphetik a magyar-osztrák határt a két ország állampolgárai, ha négy napnál nem régebbi német, magyar vagy angol nyelvű okirattal igazolják, nem koronavírus-fertőzöttek, hangzott operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján.
Szombat éjféltől Ausztria megnyitja a lezárt határátkelőket Magyarország, Csehország, Szlovákia és Liechtenstein irányában
Újabb utazási könnyítésekről döntött az osztrák kormány. Szombaton éjféltől megnyitják az eddig lezárt határátkelőket Liechtenstein, Csehország, Szlovákia és Magyarország irányában is és enyhítenek az eddigi korlátozásokon és az ellenőrzéseken is.
Ausztriai határnyitás: a kisebb átkelők is megnyílnak, de kirándulni és bevásárolni még nem lehet beutazni Magyarországról
Újabb utazási könnyítésekről döntött az osztrák kormány. Szombaton éjféltől megnyitották az eddig lezárt határátkelőket Liechtenstein, Csehország, Szlovákia és Magyarország irányában is és enyhítenek az eddigi az ellenőrzéseken is. Kirándulni és bevásárolni még mindig nem lehet átugrani Ausztriába Magyarországról. A szlovén és az olasz határállomások továbbra is zárva maradnak.
Ausztria: több intézményben ismét csoportosan fertőződtek meg koronavírussal
Közösen kell fellépni a koronajárvány esetleges második hulláma ellen - jelentette ki Karl Nehammer belügyminiszter hétfőn, azt követően, hogy az osztrák főváros több intézményében ismét csoportosan fertőződtek meg koronavírussal.
legfrissebbek
Tűzeset egy szombathelyi üzemcsarnok impregnáló kemencéjében
Impregnáló kemencében keletkezett tűz egy szombathelyi gyár üzemcsarnokában a Csaba úton hétfőn a kora reggeli órákban, olvasható a katasztrófavédelem honlapján.
Trianon kapcsán új nevet kap Csongrád megye
Trianon századik évfordulójától, június 4-étől Csongrád megye neve Csongrád-Csanád megye lesz - jelentette be Juhász Tünde kormánymegbízott hétfőn Szegeden.
Fűnyíró traktor dőlt a Perint-patak medrébe
Senki sem sérült meg abban a balesetben, ami hétfőn délelőtt, patakparti fűnyírás közben történt a szombathelyi Körmendi út mellett.
Júliusban indíthatják útjára a kínai Marsszondát
Júliusban indíthatják útjára a kínai Marsszondát - közölte hétfőn a projektet vezető Kínai Űrtudományi és Technológiai Vállalat.
Fertőzötteket találtak egy újranyitott étterem vendégei között
A német egészségügyi hatóságok hétfőn bejelentették, hogy koronavírusos fertőzötteket azonosítottak egy nemrégiben újra megnyitott alsó-szászországi étterem vendégei között, és már száznál több embert karanténba helyeztek. Az országban tovább emelkedett az igazolt fertőzöttek száma, megközelítette a 180 ezret.