km/óra
  2020.07.12., vasárnap  •  Izabella, Dalma napja
Az ünnepi hétvégére 8400 kiló ponty érkezik a vasi vizekbe

Az ünnepi hétvégére 8400 kiló ponty érkezik a vasi vizekbe

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége március 10-én és 11-én (kedden és szerdán) megkezdi a megyei horgászvizek tavaszi pontytelepítését, áll a Szövetség közleményében.

A kihelyezés az idei évben is több ütemben zajlik a különböző korosztályú halak miatt. Az első tavaszi telepítés során az állóvizek mellett – a vadvizek közül – a Rába folyó ikervári szakaszaiba is telepítenek fogható méretű pontyot.  


A szezonindító halasítás során 8400 kilogramm, 1,5-2,5 kiló közötti háromnyaras ponty kerül a szövetségi vizekbe. A halak várhatóan Zalaszentgrótról érkeznek új otthonukba.  A haltelepítések után – a kerkaszentkirályi Kerka-holtág kivételével  általános horgászati tilalmat nem rendelnek el egyik vízterületen sem, hogy mindenki minél előbb tudjon a szenvedélyének hódolni a tavaszi időjárásban. A kerkaszentkirályi Kerka-holtágon a telepítést követően március 14-én (szombaton) 6 óráig általános horgászati tilalom lesz.


Tavasszal a kedvelt állóvizekben még további pontytelepítésekre is számíthatnak a pecások. A következő halasításra az előzetes tervek szerint a nemzeti ünnep utáni héten kerül sor, amikor a Hársas tóba, a Vadása-tóba és ismét a magyarszecsődi tóba kerülnek pontyok. A gersekaráti Sárvíz-tó tavaszi telepítésére a vízügyi munkák befejezését követően lesz lehetőség. 

 

Fotó: Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
 

Savaria Fórum 29. évfolyam 27. szám - 2020.07.10.
Savaria Fórum 29. évfolyam 27. szám - 2020.07.10.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Ausztria szigorítja az ellenőrzést a magyar határon
Ausztria megkettőzi az ellenőrzést a keleti határokon, a Szlovéniából és Magyarországról érkezők között kiemelt figyelmet fordítanak majd a Balkánról érkezőkre és a buszokra - jelentette be szerdán Sebastian Kurz osztrák kancellár.
Ausztria: egy 50 éves magyar nő is meghalt a Medve-szurdokban történt sziklaomlásban
Két ember halálát, köztük egy 50 éves magyar asszonyét okozta egy sziklaomlás a steiermarki Medve-szurdokban (Bärenschützklamm). Kilenc további ember sérült meg - egyikük súlyosan, írják osztrák hírportálok. 
Négy fiatalt raboltak ki a Fő téren, egyikük nyakához kést szorítottak, s megfenyegették, hogy elvágják a torkát
A Vas Megyei Főügyészség indítványozta annak a két férfinak a letartóztatását, akik kiraboltak négy fiatalt szombaton hajnalban Szombathely Fő terén, olvasható a közleményükben.
Szlovén járványügyi szakember a szigorítások újbóli bevezetését sürgeti a határokon
A szigorú intézkedések újbóli bevezetését sürgette a határokon az új koronavírussal fertőzöttek számának növekedése miatt Bojana Beovic, a szlovén kormány koronavírus-járvánnyal foglakozó szakbizottságának vezetője - írta a helyi sajtó szerdán.
Az EU 14 ország számára nyitja meg külső határait
Tizennégy ország állampolgárai számára szünteti meg a koronavírus-járvány miatt bevezetett beutazási korlátozásokat - meghatározott feltételek függvényében - július 1-től az Európai Unió.
legfrissebbek
Öttel emelkedett a koronavírus-fertőzöttek száma hazánkban
Öttel, 4234-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon - közölte a koronavirus.gov.hu vasárnap reggel.
(Gól)eső volt a Haladás Vép elleni edzőmérkőzésén
Mátyus János együttese végig kézben tartva a mérkőzést, magabiztosan nyert a vépiek ellen. Jövő héten a harmadosztályú Ménfőcsanak látogat a Rohonci útra.
Levegőbe repült és faágakat tört egy Peugeot, Yamaha motor elé szaladt egy szarvas
Két személyi sérüléses baleset is történt Vas megye útjain szombaton délután.
Kormányszóvivő: fontos ismerni, hogy az emberek mely korábbi járványellenes intézkedéseket támogatják leginkább
A koronavírus-járvány esetleges fellángolása miatt fontos ismerni, hogy az emberek mely korábbi intézkedéseket támogatják a legnagyobb arányban - mondta a kormányszóvivő szombaton, a közösségi oldalán közzétett Kormányinfó Plusz tájékoztatón.
Olaszországban tíz alá csökkent a halottak száma egy nap alatt
Hét koronavírussal fertőzött beteg halt meg egy nap alatt Olaszországban, utoljára a járványterjedés kezdetekor volt ilyen alacsony a halálesetek száma.