km/óra
  2020.07.04., szombat  •  Ulrik napja
Az internetre költözik a járvány miatt a Herényi Virágút is

Az internetre költözik a járvány miatt a Herényi Virágút is

A koronavírus-járvány miatt sajnos a 2020. április 25-26-ra tervezett 18. Herényi Virágút ugyan fizikálisan elmarad, a szervező Herényi Kulturális és Sportegyesület online felületein, színes tartalmakkal megeleveníti a Virágút hangulatát, olvasható az egyesület közleményében.

 


2020. április 20-tól a Herényi Virágút weboldalán (http://www.herenyiviragut.hu) valamint Facebook-oldalán (https://www.facebook.com/HerenyiViragut/) változatos tartalmakkal várja az érdeklőket az egyesület. Képzőművészek virágos színezőkkel csatlakoztak a kezdeményezéshez: a kicsik és nagyok számára egyaránt letölthető színezőket bármilyen technikával ki lehet színezni, a beküldött alkotásokat bárki megtekintheti majd a Virágút felületein. (https://sites.google.com/site/herenyiviragut/viragos-szinezok)


Kulturális tartalommal is készülnek a szervezők: archív anyagokból, régi újságcikkekből, képekből és videókból készült összeállításokban idézik fel az elmúlt 17 év eseményeit. Az online virágos kezdeményezéshez csatlakozott továbbá több olyan előadó és zenész is, akik az elmaradt rendezvényen léptek volna fel; ők most egy-egy videó erejéig jelentkeznek a Virágút közönsége számára, áll a közleményben. 


A Virágút elmaradhatatlan szereplői a kertészek és kertészeti standok, így ők az internetes hangulatidézésből sem maradnak ki. A Herényi Kulturális és Sportegyesület múlt héten indította el "Kertészet nézőben" című, kertészeteket bemutató videósorozatát, amelyben a rendezvényen megforduló kertészek és cégek munkáját, kínálatát mutatja be. A sorozat részeit a Facebookon, majd később a YouTube-n is közzé teszik. (https://www.facebook.com/pg/HerenyiekHaza/videos/)


Mivel a járványhelyzet ellenére több kertészet továbbra is várja a vásárlókat, az egyesület ezekben a napokban tette közzé a Herényi Virágút weboldalán azt a listát, amely a korábbi Herényi Virágutakon megjelenő kertészeti árudákat és dísznövénykertészeti vállalkozásokat tartalmazza. Ezzel a lépéssel szeretné a szervezet megkönnyíteni az árudák és a vásárlóközönség közötti kapcsolatfelvételt és kommunikációt. A listán felül a Herényi Kulturális és Sportegyesület valamennyi online felületét a következő hetekben felajánlja a kertészetek számára kínálatuk bemutatására, így próbál segíteni ebben a rendkívüli helyzetben. 


Versel a család címmel egy másik felhívást is közzétett a Herényiek Háza: az alábbi szavak felhasználásával (virág, Herény, út, tavasz, álmok, pillangó, vidám, köszönt, illat, sokaság, zene, arcok, séta, muskátli, tulipán, szirmok, színes, üzenet) kell egy verset írni az alkotni vágyóknak. Minden szó felhasználása kötelező, viszont szabadon alkalmazható, így azokat lehet ragozni és más összetételben is használni. A szavak indokolt ismétlése is megengedett. További elvárás a minimum 3 versszak, melyek mindegyike 4 soros; valamint minimum 4 szótagú verssorok, (a verssorok ennél több szótagúak is lehetnek); emellett a rímelés ajánlott. A műveket április 23-ig lehet leadni a kriszta.nagy.vasicivil@gmail.com e-mail címre, a versek pedig megjelennek a Herényi Virágút Facebook-oldalán is. A legtöbb lájkot szerző alkotó a Herényiek Háza ajándékát kapja.

 

Fotó: Herényi Virágút Facebook-oldala

kapcsolódó cikkek
Elmarad a Herényi Virágút is a koronavírus miatt
Elmarad a Herényi Virágút is a koronavírus miatt
A Herényi Kulturális és Sportegyesület is közleményt adott ki, melyben azt írják, hogy elmarad az idei Herényi Virágút.
kapcsolódó cikkek
Elmarad a Herényi Virágút is a koronavírus miatt
Elmarad a Herényi Virágút is a koronavírus miatt
A Herényi Kulturális és Sportegyesület is közleményt adott ki, melyben azt írják, hogy elmarad az idei Herényi Virágút.
Savaria Fórum 29. évfolyam 25. szám - 2020.06.26.
Savaria Fórum 29. évfolyam 25. szám - 2020.06.26.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Hétfői hidegfront: zivatarok, eső itthon - jég, özönvíz Ausztriában
Hétfő kora délután megérkezett Nyugat-Magyarországra a hidegfront, Szombathely környékére zivatart és szélvihart nem, csak áztató esőt hozott - ezzel együtt az országban számos helyen pattantak ki viharok A szomszédos Ausztriában nem minden régió volt ilyen szerencsés, a déli területeken jég is esett. 
Szombathelyi egészségügyben dolgozók kaptak jutalmat
Pénzjutalomban részesítette Szombathely MJV Önkormányzata azon egészségügyi területen dolgozó, a szombathelyi önkormányzat alkalmazásában álló munkatársakat, akik nem részesülhettek a kormány által ígért, az egészségügyi dolgozóknak adott egyszeri juttatásból, olvasható a város honlapján.
Egészségügyi dolgozókat díjaztak a Semmelweis-napi ünnepségen
Az idei évben a Semmelweis-napi díjátadó ünnepséget rendhagyó módon szűkebb körben és fogadás nélkül szervezték meg a Városházán. S bár a Semmelweis-ünnep az egészségügyi dolgozók ünnepe, de ahogy ők fogalmaztak, nemcsak róluk szól. Hanem azokról is, akiknek jelentős szerepük volt abban, hogy fizikai és mentális sérülés nélkül, egészségesen vészelték át az elmúlt járványidőszakot.
Ausztria utazási figyelmeztetést adott ki a Nyugat-Balkán országaira
Ausztria utazási figyelmeztetést adott ki a Nyugat-Balkán hat országára: Szerbiára, Montenegróra, Bosznia-Hercegovinára, Észak-Macedóniára, Albániára és Koszovóra az új típusú koronavírus-járvány miatt - jelentette be Alexander Schallenberg osztrák külügyminiszter szerdán.
Aggasztó tendenciát mutat a járványhelyzet alakulása Ausztriában
Aggasztó tendenciát mutat a koronavírus-járvány alakulása Ausztriában, az utóbbi héten 343 ember fertőződött meg az egészségügyi minisztérium hétfői jelentése szerint.
legfrissebbek
Veneto tartományban emelkedett a reprodukciós ráta, ismét szigorítanak
Hétfőtől ismét szigorításokat vezetnek be az északkelet-olaszországi Veneto tartományban, mert a koronavírus terjedését mutató reprodukciós ráta emelkedett.
Jövő péntektől karanténkötelezettség nélkül lehet Angliába utazni Magyarországról
Jövő péntektől számos országból, köztük Magyarországról karanténkötelezettség nélkül lehet beutazni Angliába - közölte pénteken a brit közlekedési minisztérium.
Válság- és katasztrófavédelmi törvény megalkotását tervezi az osztrák kormány
Válság- és katasztrófavédelmi törvény megalkotását tervezi az osztrák kormány - jelentette be Sebastian Kurz kancellár pénteken Bécsben, miután virológusokkal, biológusokkal és a gazdasági élet szereplőivel tanácskozott a járványhelyzetről.
Karambol történt a 8-as főúton, Alsóújlaknál
Szombaton extrém lesz az UV-sugárzás
Szombaton extrém lesz az UV-sugárzás - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken az MTI-vel.