km/óra
  2024.04.25., csütörtök  •  Márk napja
Szombathelyen választották meg az Év Fagylaltját

Szombathelyen választották meg az Év Fagylaltját

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete 2019-ben is meghirdette az Év Fagylaltja versenyt, melynek célja a a klasszikus és hagyományos jó minőségű kézműves fagylalt népszerűsítése, a fagylaltkészítő mesterek megismertetése a fogyasztókkal. Idén Szombathelyen hirdették ki a győzteseket.

Négy kategóriagyőztest hirdettek az Év fagylaltja versenyben, amelynek idén Szombathely adott otthont. 150 féle fagyit, köztük az előző évek legfinomabb kreációit lehetett megkóstolni, a látványműhelyben pedig a fagylaltkészítés kulisszatitkaiba is bepillanthattak az érdeklődők. A zsűri íz, állag és dekoráció alapján pontozott, külön kategóriában díjazták a mentes fagylaltokat. Nagykanizsai, újfehértói és budapesti győzelem született, a közönségdíjat egy komáromi cukrászda rozmaringos fehér csokis vilmoskörte fagyija kapta.

VERSENYEREDMÉNYEK:

„I.” kategória: cukrászdák, kézműves fagylaltozók versenye

Ebbe a kategóriába olyan kézműves fagylaltokkal lehetett nevezni, ami természetes alap- és járulékos anyagokkal, tejes fagylaltok esetében főzött alappal, és kizárólag saját készítésű öntetekkel, pasztákkal, díszítésekkel, a hagyományos technológiai sorrendet betartva készülnek.

    Aranyérmes és egyben az ÉV FAGYLALTJA vándorkupa győztese:

Il Re Del Piemonte – Wilheim Dávid (DaCrema Fagyizó – Nagyrécse)

    Ezüstérem:

Sós pisztácia madártej- ricotta mangóval – Marsa Éva Heléna (Vanília & Gelarto – Nagykőrös)

    Bronzérem:

Meggyes crema krokkanttal – Kurucz Kinga (Hisztéria Cukrászda – Tápiószecső)

 

„I./M.” (mentes) kategória: cukrászdák, fagylaltozók versenye

    Arany:

Illatos birs feketeribizlivel – Pokoraczki Ágnes (Bahama Kézműves Fagyizó – Újfehértó)

    Ezüst:

Frutta al Cioccolato – Wilheim Dávid (DaCrema Fagyizó – Nagyrécse)

    Bronz:

Meggyes diós mák – Eszenyi Ferenc (Matifou Fagyizó – Debrecen)

 

„C” kategória: alapanyaggyártók, forgalmazók versenye

    Arany:

Liberte – Vladucz Péter (Chef Market Zrt. – Budapest)

    Ezüst:

Handcrafted Pisztácia Tejjégkrém – Horváth Edvárd (Gelato Italiano Kft. – Környe)

    Bronz:

Argentin Karamellás Keksz – Horváth Mónika (Békás Kft. /Pernigotti/ – Budapest)

 

„C/M” (mentes) kategória:

    Arany:

Pisztácia parajd fűszerével – Gangel András (m-Gel Hungary Kft. – Budapest)

    Ezüst:

Copa KiBana – Luca Marogna (Pregel Magyarország Kft. – Budapest)

    Bronz:

Laktózmentes Cold Brew Coffee – Horváth Edvárd (Gelato Italiano Kft. – Környe)

I./M és C/M kategóriákban nevezett fagylaltok nem tartalmazhatnak hozzáadott: cukrot, glutént, laktózt és tejfehérjét. Cukor helyett a következő édesítőszerek használhatók: xilit (nyírfacukor), eritrit, stevia, maltit (maltitol).

 

Kézműves Fagylalt Nívódíj győztese:

    Wilheim Dávid (DaCrema Fagyizó – Nagyrécse)

 

Közönségdíjas:

    Rozmaringos fehércsokis vilmoskörte – Sztaracsek Ádám (Jánoska Cukrászda – Komárom)

 

 

Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak