km/óra
  2019.11.18., hétfő  •  Jenő napja
Átadták a Sportligetet: új épületek és pályák várják a szombathelyieket

Átadták a Sportligetet: új épületek és pályák várják a szombathelyieket

Átadták a megújult Sportligetet. A város egyik legkedveltebb rekreációs övezete új épületekkel és pályákkal bővült, ahol minden korosztály megtalálja a neki tetsző sportolási lehetőséget modern, 21. századi környezetben. A beruházás értéke 1 milliárd 155 millió forint volt, amelyet TOP-forrás biztosított.

A pályákat térköves sétány köti össze. Elkészült a központi parkoló és az új klubház, ahol kulturált öltözők, szociális helyiségek, büfé és sportszerkölcsönző várja a sportolókat. A terület másik végében görkorcsolyapályát építettek, itt akár nemzetközi versenyeket is lehet majd rendezni.


Az átadó ünnepségen a szombathelyi kötélugrók tartottak bemutatót, majd Puskás Tivadar beszélt a sport fontosságáról. Hosszan sorolta az elmúlt évek fejlesztéseit a Haladás Sportkomplexumtól az uszodán át a teniszcentrumig.


Hende Csaba országgyűlési képviselő kiemelte, hogy ez a fejlesztés is a szombathelyiek egészsége érdekében történt. A város új rekreációs övezettel bővült, amely ideális hely a tömeg- és szabadidősport számára.  


Felnőtt játszótér, sakk- és pingpongasztalok, petanque pálya, valamint mászófalak is helyet kaptak a megújult sportligetben. Külön piknikező területet is létrehoztak.

címkék
Savaria Fórum 28. évfolyam 25. szám - 2019.11.09.
Savaria Fórum 28. évfolyam 25. szám - 2019.11.09.