km/óra
  2019.11.18., hétfő  •  Jenő napja
Adócsökkentést tervez a Pro Savaria

Adócsökkentést tervez a Pro Savaria

Ha Koczka Tibor, a Pro Savaria által támogatott független polgármesterjelölt lesz a város vezetése, akkor beterjeszti a közgyűlés elé az építményadó-csökkentési javaslatot, ami főként a mikro- és kisvállalkozásoknak kedvezne.

A vasárnapi önkormányzati választás előtti utolsó sajtótájékoztatóját tartotta a Pro Savaria Egyesület a szokásos helyszínen, a Pannónia Étterem dísztermében. Molnár Miklós elsőként megköszönte a sajtó munkáját, illetve a választók bizalmát, majd bejelentette: kezdeményezik, hogy csökkenjen az építményadó a városban, amit az iparkamara már tavasszal el is fogadott.

"Meg kell becsülni a mikro- és kisvállalkozók munkáját. Az építményadó csökkenésével pedig nagy terhet vennénk le a vállukról. A napoban megkerestem mindegyik polgármesterjelöltet és egyedül Koczka Tibor programjában láttam ezt a javaslatot. Ha a választók neki szavaznak bizalmat és ő lesz Szombathely következő polgármestere, akkor a közgyűlés elé fogja terjeszteni az adócsökkentést" - hangsúlyozta Molnár Miklós, aki így a következő városvezetésnek szeretné örökül hagyni a döntési lehetőséget.

Koczka Tibor kitért a város térségi szerepére is. Azt mondta, csak úgy tud Szombathely régi fényében tündökölni, ha gazdasági és kulturális szempontból is a megyeszékhely van a centrumban. "Látni kell, hogy a jövőt igazából csak így lehet tervezni" - említette a független polgármesterjelölt.

Molnár Miklós kitért a csatornaberuházási problémákra is. Megemlítette, hogy nemcsak Oldaon, hanem a Szatmár utcában is háborognak a lakók, akik nyílt levélben fordultak a polgármesterhez. "Puskás Tivadar az utolsó napokban is szalagátvágással foglalkozott, ahelyett, hogy a városban élők problémáira szentelt volna figyelmet. De ugyanígy a két érintett körzet képviselője, Kántás Zoltán és Kecskés László sem törődött a lakókkal. Azt megígérhetem, hogy függetlenül attól, hogy képviselői státuszunk lesz-e, mi a jövőben is a szombathelyieket fogjuk támogatni" - húzta alá Molnár Miklós, aki végül az Oladi kilátó és környékének rendezési tervét a kezében tartva kijelentette: követelni fogják, hogy a már elkészült terv, aminek a megvalósításához néhány tízmillió forint szükséges, valósuljon meg.

"Szombathelyről a szombathelyiek döntsenek" - zárta Molnár Miklós és Koczka Tibor.

Savaria Fórum 28. évfolyam 25. szám - 2019.11.09.
Savaria Fórum 28. évfolyam 25. szám - 2019.11.09.