km/óra
  2020.02.17., hétfő  •  Donát napja
Adócsökkentést tervez a Pro Savaria

Adócsökkentést tervez a Pro Savaria

Ha Koczka Tibor, a Pro Savaria által támogatott független polgármesterjelölt lesz a város vezetése, akkor beterjeszti a közgyűlés elé az építményadó-csökkentési javaslatot, ami főként a mikro- és kisvállalkozásoknak kedvezne.

A vasárnapi önkormányzati választás előtti utolsó sajtótájékoztatóját tartotta a Pro Savaria Egyesület a szokásos helyszínen, a Pannónia Étterem dísztermében. Molnár Miklós elsőként megköszönte a sajtó munkáját, illetve a választók bizalmát, majd bejelentette: kezdeményezik, hogy csökkenjen az építményadó a városban, amit az iparkamara már tavasszal el is fogadott.

"Meg kell becsülni a mikro- és kisvállalkozók munkáját. Az építményadó csökkenésével pedig nagy terhet vennénk le a vállukról. A napoban megkerestem mindegyik polgármesterjelöltet és egyedül Koczka Tibor programjában láttam ezt a javaslatot. Ha a választók neki szavaznak bizalmat és ő lesz Szombathely következő polgármestere, akkor a közgyűlés elé fogja terjeszteni az adócsökkentést" - hangsúlyozta Molnár Miklós, aki így a következő városvezetésnek szeretné örökül hagyni a döntési lehetőséget.

Koczka Tibor kitért a város térségi szerepére is. Azt mondta, csak úgy tud Szombathely régi fényében tündökölni, ha gazdasági és kulturális szempontból is a megyeszékhely van a centrumban. "Látni kell, hogy a jövőt igazából csak így lehet tervezni" - említette a független polgármesterjelölt.

Molnár Miklós kitért a csatornaberuházási problémákra is. Megemlítette, hogy nemcsak Oldaon, hanem a Szatmár utcában is háborognak a lakók, akik nyílt levélben fordultak a polgármesterhez. "Puskás Tivadar az utolsó napokban is szalagátvágással foglalkozott, ahelyett, hogy a városban élők problémáira szentelt volna figyelmet. De ugyanígy a két érintett körzet képviselője, Kántás Zoltán és Kecskés László sem törődött a lakókkal. Azt megígérhetem, hogy függetlenül attól, hogy képviselői státuszunk lesz-e, mi a jövőben is a szombathelyieket fogjuk támogatni" - húzta alá Molnár Miklós, aki végül az Oladi kilátó és környékének rendezési tervét a kezében tartva kijelentette: követelni fogják, hogy a már elkészült terv, aminek a megvalósításához néhány tízmillió forint szükséges, valósuljon meg.

"Szombathelyről a szombathelyiek döntsenek" - zárta Molnár Miklós és Koczka Tibor.

Savaria Fórum 29. évfolyam 6. szám - 2020.02.15
Savaria Fórum 29. évfolyam 6. szám - 2020.02.15
legolvasottabbak
Hit, hivatás, szerelem: Házasság heti beszélgetés Csókay Andrással és feleségével
A neves idegsebész és felesége, Altay Daniella volt a Házasság Hete szombathelyi rendezvénysorozatának vendége kedden este a Martineumban. A házaspár közös életük örömeiről, tragédiáiról, nehézségeiről beszélt a hallgatóságnak.
Csejtei Balázs az Év Zászlósa: a segítségnyújtás a vérében van
A szakma legjobbjainak járó elismerést kapta a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság mobil laborjának technikusa a szervezet országos évértékelő értekezletén január végén. Hatósági kategóriában díjazták elkötelezettségét az „Év Zászlósa” címmel.
A szombathelyi háziorvosok rendelési ideje 2020. január 1-től
Összefoglalónkban valamennyi szombathelyi felnőtt háziorvos rendelési idejét megtalálja személyre lebontva.
Csernus Imre, Bagdy Emőke, Pál Feri: több mint száz esemény az AGORA tavaszi programjában
Koncertek, színházi előadások, gyermekrendezvények, beszélgetések – több mint száz programmal várja az érdeklődőket tavasszal az AGORA. Folytatódik a táncház és a tematikus kézműves foglalkozássorozat, lesz Oscar After Party, összeáll a város legnagyobb gyerekzenekara, érkezik Csernus Imre és Kovács András Péter. A szervezők sajtótájékoztatón ismertették a májusig tartó kínálatot.
A szombathelyi házi gyermekorvosok rendelési ideje 2020. január 1-től
Összegyűjtöttük valamennyi szombathelyi gyermek háziorvos rendelési idejét rendelőkre és orvosokra lebontva.
legfrissebbek
Zenei flashmob a Fő téren a Savaria Szimfonikus Zenekar művészeivel
Vasárnap délben ismerős dallamokba és a Savaria Szimfonikus Zenekar hat művészébe botlott, aki a szombathelyi Fő téren járt. A Savaria Rézfúvós Együttesből is ismert szimfonikus művészek adtak ugyanis flashmobszerű, rövid térzenei koncertet a "Forrás a zenének - feladat a zenésznek" program keretében.
Közel 1 milliárd forintos beruházás: új otthonra találnak a cserkészek, a vívók és az asztaliteniszezők
Új otthonra találnak a cserkészek, a vívók és az asztaliteniszezők: átadták a Szent László király utcai volt EPCOS-telephelyen közel egymilliárd forintból kialakított komplexumot. A sportolók mostantól kedvező körülmények között edzhetnek, és ezáltal akár nemzetközi porondra is kiléphetnek.
Az ellenzéki összefogás jelöltje, Kálló Gergely nyerte az időközi választást Dunaújvárosban és környékén
Kálló Gergely (Jobbik-DK-LMP-MSZP-Momentum-PM) nyerte a vasárnapi időközi országgyűlési képviselő-választást a Fejér megyei 4-es számú választókerületben, Dunaújvárosban és környékén.
Brüsszel, Soros, klímavédelem: évet értékelt Orbán Viktor
Magyarország mindenekelőtt – hangoztatta Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Budapesten, a Várkert Bazárban tartott évértékelő beszédében, amelyben egyebek mellett arról is beszélt: a kormány klímavédelmi akciótervet fogadott el, 2020 és 2021 pedig az országépítés folytatása lesz.
Újabb SZKKA-győzelem: a Szent István csapatát is legyőzték a szombathelyi kézis lányok
A női kézilabda NB I 16. fordulójában magabiztos győzelmet aratott a Hungast-Szombathely KKA együttese. Mayer Szabináék a Szent István együttesét múlták felül 35-28 arányban.