km/óra
  2020.07.16., csütörtök  •  Valter napja
A Savaria Fórum egyoldalúan bemutatja: Lendvai Ferenc a Fogadóórában

A Savaria Fórum egyoldalúan bemutatja: Lendvai Ferenc a Fogadóórában

Sorozatunkban a város képviselőivel készült interjúból idézünk, ami a Szombathelyi Televízió új műsorában, a Fogadóórában volt látható. Lendvai Ferenc, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője, városi tanácsnok az elmúlt évek városi munkájáról és a jövőbeli terveiről beszélt.

„Az az igazság, hogy engem mindig is érdekelt a világ- és a helyi politika is. Szerettem volna tenni a közért, ezért is választottam ezt a hivatást. Húsz évvel ezelőtt még más gondolatokkal, 55 évesen pedig már kicsit megkomolyodva, megfontoltabban teszem a dolgomat” – idézte fel politikai szerepvállalásának kezdetét Lendvai Ferenc, a Fogadóóra című műsorban. A frakcióvezető elmondta: az elmúlt 9 évben sok mindent tapasztalt, az első ciklusban még képviselőként, majd utána a városvezetésben dolgozott. „Fajsúlyosabb feladatokkal vehettem részt a város irányításában, tanácsnokként. Amiket polgármester úr rám szabott, az az informatika, testvérvárosi kapcsolatok, a Nemzetközi Diákjátékok felügyelete és a kábítószer-ellenes fórum vezetése. Elég sokrétű a feladatom, emellett még én vezetem a gazdasági- és városstratégiai bizottságot is” – számolt be munkájáról Lendvai Ferenc.

 

Szakmai kérdések a bizottságban 

 

„Öt évvel ezelőtt, amikor megkaptam a legkomolyabb bizottságot, akkor is ugyan azokat tartottam szem előtt, mint előtte négy évvel. Bármelyik képviselőtársamat megkérdezi, legyen az ellenzéki vagy kormánypárti, akkor el fogják mondani, hogy az általam vezetett gazdasági- és városstratégiai bizottság szakmai szervezet. Nem politikai kérdéseket boncolgattunk, hanem szakmai kérdéseket” - mondta a Szombathelyi Televízió műsorában a városi tanácsnok, majd aláhúzta: az általa vezetett bizottság 19 tagból áll, de emellett külsős szakemberek, szakértők is segítik a munkát. „Számos esetben született egyhangú igen szavazás a bizottsági üléseken. Elmondták természetesen a véleményüket az ellenzéki képviselők is, de itt mindenki dolgozni akart” - említette Lendvai Ferenc.


Ott segíteni, ahol kell

 

„Mivel nem volt választókörzetem ebben a ciklusban, ezért az egész városra, összességében szerettem volna rálátni. Több lehetőségem is volt erre bizottsági elnökként. A képviselői keretem felhasználásán is látszik, hogy nem egy adott körzet képviselője voltam, hanem próbáltam ott segíteni, ahol kell és tudok. A legelején a Szalézi templomnak segítettem kétszer, a legutolsó képviselői keretemet például a Mesevár Óvoda karbantartására szántam, ez 2 millió 800 ezer forint volt” – számolt be a Fogadóóra című műsorban a tanácsnok, majd megemlítette: nagy büszkesége a Szent II. János Pál pápa szobor, amit ugyancsak a képviselői keretéből támogatott.


Parkoló épülhet a Patak utcában

 

„Miután nyilvános lett, hogy melyik körzetben fogok képviselőjelölt lenni, így annak a környéknek a problémáit szem előtt tartva döntöttem a következő képviselői keretem felhasználásáról. Két és fél millió forinttal fogom elindítani a Patak utcai parkoló megtervezését. A Szabolcs Zoltán utca egyik oldalán ugye négyemeletesek vannak, a másik oldalán a Gyöngyös patak helyezkedik el. Nehéz a parkolás a szűk utcában, így találtuk meg az erre merőleges Patak utcát, ahol parkolót lehetne kialakítani. Úgy gondolom, hogyha a tervek elkészülnek, akkor az építkezést már tavasszal el lehet kezdeni, így jövő nyár végére már birtokba is vehetik a parkolót az ott lakók és az autósok” – mondta Lendvai Ferenc, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője, városi tanácsnok a Szombathelyi Televízió Fogadóóra című műsorában. 


Műsorvezető: Csonka Attila
Lejegyezte: Kéner Balázs


Az írás a Savaria Fórum augusztus 24-ei számában megjelent cikk online változata.


 

  

Savaria Fórum 29. évfolyam 27. szám - 2020.07.10.
Savaria Fórum 29. évfolyam 27. szám - 2020.07.10.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Ausztria szigorítja az ellenőrzést a magyar határon
Ausztria megkettőzi az ellenőrzést a keleti határokon, a Szlovéniából és Magyarországról érkezők között kiemelt figyelmet fordítanak majd a Balkánról érkezőkre és a buszokra - jelentette be szerdán Sebastian Kurz osztrák kancellár.
Forgalomkorlátozás lesz a világháborús bomba elszállítása miatt
II. Világháborúból származó légibombát találtak múlt héten Bük külterületén. A robbanószerkezet elszállítását szerda este végzik a Magyar Honvédség I. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós ezred katonái. A légibomba elszállításának idejére forgalomkorlátozásokra lehet számítani a 8624-es, valamint a 8614-es számú úton, Bükön és Csepregen, áll a rendőrség közleményében. A GYSEV tájékoztatása szerint a vonatforgalom is szünetel.
Beutazási korlátozásokat jelentett be Gulyás
Koronavírus-fertőzöttség szerint három kategóriába (vörös, sárga és zöld) sorolja a világ országait a kormány, jelentette be Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter. A sárga vagy vörös országból érkezőknek a határon egészségügyi vizsgálat lesz, ami, ha igazolja a fertőzésgyanút, karanténba kell vonulni. Horvátország egyelőre zöld marad, Ukrajna vörös, Románia pedig sárga.
Visszaállítják az ellenőrzést a szlovák–magyar határon
A szlovák rendőrség egy napra, péntek délután három órától szombat délután három óráig visszaállítja az ellenőrzést a szárazföldi határokon, hogy kiszűrje a koronavírussal fertőzötteket, és ellenőrizze azokat a beutazókat, akik a járvány terjedése szempontjából kockázatos európai uniós országokból érkeznek - jelentette pénteken a szlovák rádió.
Tizenhárommal emelkedett a fertőzöttek száma, Vasban is eggyel több a beteg
Tizenhárommal, 4247-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, újabb elhunyt nincs - közölte a koronavirus.gov.hu hétfőn. Vas megyében régóta 17 volt a betegek létszáma, ez most 18-ra emelkedett.
legfrissebbek
Horvátországban és Szlovéniában nem mérséklődik az új fertőzöttek száma
Nem mérséklődik jelentősen Horvátországban és Szlovéniában az új koronavírussal fertőzöttek napi száma - derült ki a válságstábok csütörtöki sajtótájékoztatóján.
A Vatikán is foglalkozik a gyermekbántalmazásokkal
Az egyházi személyek által kiskorúakkal szemben elkövetett szexuális visszaéléseket érintő eljárásokhoz közölt úgynevezett útmutató dokumentumot a Hittani Kongregáció vatikáni hivatala csütörtökön.
Az EU több mint 2 milliárd eurót fordít közlekedési kezdeményezésekbre
Az Európai Unió 2,2 milliárd eurót (mintegy 770 milliárd forint) fordít a koronavírus-járvány következményei miatt nehéz helyzetbe került gazdaság újraindítását segítő 140 kulcsfontosságú közlekedési kezdeményezésre.
Sokfelé csapadékos lesz a hétvége
A hétvégén sokfelé kell készülni záporokra, zivatarokra. Nagy meleg sem várható, néhol a 20 fokot sem érik majd el a maximumok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.
D-típusú sportpark a 11-es Huszár úti tömbbelsőben
D-típusú sportparkot adtak át csütörtökön a 11-es Huszár úti tömbbelsőben, ahol a körzet képviselője, Bokányi Adrienn tartott sajtótájékoztatót.