km/óra
  2020.06.02., kedd  •  Kármen, Anita napja
A lelki egészség megőrzése a kulcsa mindennek

A lelki egészség megőrzése a kulcsa mindennek

A lelki egészség megőrzése, visszaszerzése volt a célja az Egészségfejlesztési Iroda legutóbbi rendezvényének. Az egészségtudatos életre való tanítás jegyében előadásokra, ételkóstolókra és filmvetítésre is sor került.

A lelki egészség megőrzésének fontosságára hívta fel a figyelmet a Szombathelyi Egészségügyi és Kulturális GESZ, valamint az Egészségfejlesztési Iroda, amely ingyenes egészségnapot hirdetett. A program rengeteg érdeklődőt vonzott. 


László Győző alpolgármester elmondta, hogy külön öröm számára, hogy ilyen gyorsan betelt a regisztráció, ez is bizonyítja, hogy ezekre a jellegű összejövetelekre szükség van.
Minden korosztálynak szólt a rendezvény, így a helyi civil és segítő szervezetek bemutatkozása mellett előadásokat hallgathattak az érdeklődők, és filmet is nézhettek.


Szákovics-Varga Ildikó, az Egészségfejlesztési Iroda vezetője hangsúlyozta, hogy az egészségtudatosságot próbálják növelni, illetve az egészségtudatosságra szeretnék tanítani az embereket, ezért kínálak térítésmentesen programokat. Így megízlelhetik akár a lelki egészség, akár az általános életmód témájú programokat.


Előadást tartott a népszerű blogger, Domján Mihály, aki az önbizalom növeléséhez adott javaslatokat. Ugyanakkor kitért arra is, hogy lelki nyugalmunk megőrzése érdekében bizonyos esetekben hogyan kell nemet mondani. A tanácsadó, szakpszichológus úgy véli, hogy önbizalom nélkül a legtöbb élethelyzetünkben nem tudunk helyt állni. A munkában látja legtöbbször, hogy az emberek elfelejtik a nehézségek és a stressz közepette, hogy sok tapasztalattal bírnak, és mennyi mindent letettek az asztalra.


Az Egészségfejlesztési Iroda legközelebb szombaton várja az érdeklődőket a Brenner iskola sportcsarnokába, a Család-Expóra.
 

Savaria Fórum 29. évfolyam 21. szám - 2020.05.27.
Savaria Fórum 29. évfolyam 21. szám - 2020.05.27.
legolvasottabbak
Ausztria: június 15-től csak három területen lesz kötelező a szájmaszk viselése
Június közepétől enyhébbek lesznek a koronavírus-járvány kapcsán bevezetett szabályok - jelentette be Sebastian Kurz kancellár péntek délután Bécsben.
Ausztriai határnyitás: a kisebb átkelők is megnyílnak, de kirándulni és bevásárolni még nem lehet beutazni Magyarországról
Újabb utazási könnyítésekről döntött az osztrák kormány. Szombaton éjféltől megnyitották az eddig lezárt határátkelőket Liechtenstein, Csehország, Szlovákia és Magyarország irányában is és enyhítenek az eddigi az ellenőrzéseken is. Kirándulni és bevásárolni még mindig nem lehet átugrani Ausztriába Magyarországról. A szlovén és az olasz határállomások továbbra is zárva maradnak.
Ausztria június közepétől közös határnyitást tervez Magyarországgal, Csehországgal és Szlovákiával
Június közepétől közös határnyitást tervez Ausztria Csehországgal, Szlovákiával és Magyarországgal, írta a krone.at Alexander Schallenberg, osztrák külügyminiszter bejelentése nyomán, aki kedden cseh és szlovák kollégájával videokonferencián tárgyalt a kérdésről.
Szombat éjféltől Ausztria megnyitja a lezárt határátkelőket Magyarország, Csehország, Szlovákia és Liechtenstein irányában
Újabb utazási könnyítésekről döntött az osztrák kormány. Szombaton éjféltől megnyitják az eddig lezárt határátkelőket Liechtenstein, Csehország, Szlovákia és Magyarország irányában is és enyhítenek az eddigi korlátozásokon és az ellenőrzéseken is.
Szigorú óvintézkedések a fürdőkben Ausztriában, tíz négyzetméterenként csak egy ember napozhat
Szigorú óvintézkedések mellett nyithatnak újra a szállodák, a fitnesztermek és a fürdők pénteken Ausztriában. A koronavírus-járvány esetleges terjedésének megelőzésére elrendelt szabályokról szerda délután Bécsben Rudolf Anschober egészségügyi miniszter tájékoztatott.
legfrissebbek
Új fordulatot vett a járvány Spanyolországban
Az elmúlt egy hétben senki sem hunyt el a koronavírus okozta fertőzés következtében Spanyolország hat tartományában, köztük a Baleár-szigeteken, Kantábriában és Murciában, valamint a két észak-afrikai exklávéban, Ceutában és Melillában.
Szlovéniában negyedik, Horvátországban második napja nincs új fertőzött
Szlovéniában negyedik, Horvátországban második napja nem regisztráltak új koronavírus-fertőzöttek.
Újraindult a belföldi turizmus a pünkösdi hosszú hétvégén
Újraindult a belföldi turizmus a pünkösdi hosszú hétvégén - mondta a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgató-helyettese.
Állami autóvásárlási kedvezmények bevezetését tervezik Németországban
Közpénzből finanszírozott autóvásárlási kedvezmények bevezetését tervezi a német kormány a koronavírus-világjárványt megszenvedő autóipar támogatására, a Der Spiegel című hírmagazin szerint az év végéig 5 milliárd eurót (1750 milliárd forint) fordíthatnak erre a célra.
A nyugat-balkáni országok megnyitották határaikat
A nyugat-balkáni országok hétfőtől enyhítettek a korlátozásokon, és megnyitották a határaikat egyes országok állampolgárai számára, Bosznia például csak a szomszédos országokból érkezőket várja, Montenegró viszont mindazon országokból, ahol kevés a fertőzött.