km/óra
  2019.11.13., szerda  •  Szilvia napja
A felelős állattartás jegyében rendeztek kutyás napot Szombathelyen

A felelős állattartás jegyében rendeztek kutyás napot Szombathelyen

Rengetegen voltak kíváncsiak a hétvégén első alkalommal megrendezett Kutyajó Nap rendezvényre Szombathelyen. Az állatbarátokat egész napos program várta a Történelmi Témaparkban. 


A jó hangulatban megtartott bemutatók mellett a különböző szakmai fórumok is vonzották a gazdákat. A kutyatartás szabályozása mellett (kinek a feladata összegyűjteni a kóbor állatokat) szó esett arról is, hogy a mentőkutyás és vakvezető ebeket képző szervezetek milyen törvényi szabályozás közepette dolgoznak. Röviden: támogatónak nem nevezhető a környezet, a célként megfogalmazott segítést csak nehezen tudják teljesíteni. A beszélgetések során egyértelművé vált, hogy az állatvédelmi törvény betartására is jobban oda kellene figyelni. 


A látogatókat számos program és több kutyás szervezet sátra is várta – a gyerekeknek különfoglalkoztatót rendeztek be, ahol a terápiás kutyákkal is megismerkedhettek. Népszerűnek bizonyult a szervezők által meghirdetett rajzverseny: több mint 150,  jobbnál jobb alkotás érkezett a felhívásra, ezek a rendezvény Facebook-oldalán láthatóak.


A novellapályázat nyertesei:
Mosonyi Nagy Máté, Czenki Petra, Tóth András, Polyák Dorka, Oratovszky Eszter, Oláh Gabriella, Győrfi Kitti, Sugár Dorka. A zsűri különdíját nyerte: Mosonyi Nagy Máté.


Rajzverseny, iskolások:
Varga Vivien 1. o. Molnár Vanda 1. o., Koncz Boglárka 2. o., Polyák Eszter 2. o., Boros Flóra 3. o., Gergó Heléna Sára 3. o., Márkus Endre 3. o., Farkas Izabella 4. o., Kaszás Sára 4. o., Csernátoni Luca 4. o. A FB szavazás közönségdíját nyerte: Horváth Máté 1. o.


Rajzverseny, óvodások:
Ámon Hanna, Árvay Gréta, Szabó Gréta, Padányi Csenge, Viczkó Bella, Molnár Márk Zoltán, Németh Domonkos, Windisch Zalán, Koronczi Bíborka, Fullár Zsigmond. A FB szavazáson közönségdíjat nyert: Novák Levente

 

Fotók: Nagy Jácint
 

Savaria Fórum 28. évfolyam 25. szám - 2019.11.09.
Savaria Fórum 28. évfolyam 25. szám - 2019.11.09.