km/óra
  2020.08.07., péntek  •  Ibolya napja
Most nem a diákok készítik a tankenyérbolt áruit

Most nem a diákok készítik a tankenyérbolt áruit

Folyamatosan érkeznek vásárlók az Élelmiszeripari iskola tankenyér boltjába. Szabályosan, maszkban vásárolnak, egyszerre csak egy ember tartózkodhat az üzletben.

 

Kedvenc termékek közé tartozik a kenyér, a kifli és a rétes, ezek fogynak el általában leggyorsabban. Most a diákokat online oktatják az intézmény pedagógusai, így nem ők készítik a finomságokat: kisebb a termékpaletta, és hamar el is fogy a készlet. Dél körül már alig van áru a polcokon.


Németh Endre, a Szombathelyi Élelmiszeripari és Földmérési Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium tanműhely vezetője elmondta, hogy a diákok hiányával most a technikai személyzet állítja elő a termékeket. Hozzátette, nem tudnak annyit előállítani, hiszen nincsenek sokan, akik ezzel foglalkoznának, ezért van úgy, hogy elfogy az áru egy óra előtt. Ilyenkor sajnos ki van írva, hogy a készlet erejéig tartanak nyitva.


A tanműhely egy percre sem állt le, ahogy a tanítás is folyamatos.  Kondics Ferenc igazgató szerint nehéz jósolni, de valószínűleg az oktatás június 15-én a digitális oktatási formában zárul majd. Most annak a feltételeit szeretnék megteremteni, hogy az összefüggő nyári gyakorlatot már itt, a tanüzemben tudják a tanulók teljesíteni.


A digitális oktatási forma egyébként az intézmény összes, mintegy félszáz diákja szerint gördülékenyen működik a felmérések szerint - tette hozzá az igazgató. 

 


 

Savaria Fórum 29. évfolyam 28. szám - 2020.07.17.
Savaria Fórum 29. évfolyam 28. szám - 2020.07.17.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Szombathelyen 99-en vannak házi karanténban, egy beteget kórházban ápolnak
Újabb 11 embernél igazolták a koronavírust Magyarországon, 4564-re nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. 28 vasinál mutatták ki a kórt. Külföldön rosszabb a helyzet. A július közepén bevezetett beutazási korlátozások miatt Szombathelyen már 99-en vannak hatósági házi karanténban. Ezt két PCR-teszttel ki lehet váltani, a vizsgálatért viszont augusztus 1-től fizetni kell.
Jelentős mennyiségű csapadék közelít, elsősorban a Dunántúlra
Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) Facebook-oldalán mutatta meg, hogyan éri el országunkat a csapadék.
Az iskolarendszerű felnőttképzésben két szakma elsajátítása ingyenes
Az Országos Képzési Jegyzék, az OKJ listáját felváltó új Szakmajegyzékben 25 ágazathoz tartozó 174 szakma szerepel. A Vas Megyei Szakképzési Centrum tagiskoláinak kínálatában ebből 24 féle szakma megtalálható. Érdemes ezekből választani azoknak, akiknek most nem sikerült a felvételi, vagy érettségi után nem jelentkeztek a felsőoktatásba. Az iskolarendszerű felnőttképzésben két szakma ingyenesen elsajátítható.
Új óvodavezetőket köszöntöttek a városházán
36-an fertőződtek meg egy családi rendezvényen, Vas megyében is találtak fertőzötteket
Harminchatan fertőződtek meg koronavírussal egy Győr-Moson-Sopron megyei családi rendezvényen - közölte az M1 aktuális csatorna Híradója.
legfrissebbek
Öt nappal a tanévkezdés után ismét iskolákat zártak be Németországban
Mindössze öt nappal az új tanév megkezdése után pénteken bezártak két iskolát a németországi Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartományban.
Jelentősen nőtt az új fertőzöttek száma Olaszországban, különösen Venetóban
Jelentős mértékben, több mint 550-el nőtt az igazolt új koronavírus-fertőzöttek száma Olaszországban, a legerőteljesebb emelkedést az északkeleti Venetóban észlelték az egészségügyi tárca pénteki tájékoztatása szerint. A kórházakban jövő tavaszig meghosszabbították a készültséget.
Újabb győzelem, második felkészülési mérkőzését is megnyerte az SZKKA
Marosán György együttese a második felkészülési találkozón a Boglári Akadémia-SZISE együttesét látta vendégül. A hazaiak végig kézben tartották a mérkőzést, és összességében nem volt kérdés, hogy melyik csapat tart előrébb. A különbség végül négy gól lett a két csapat között. A szombathelyiek öt nap múlva lépnek ismét pályára, méghozzá a Mosonmagyaróvár otthonában.
Két Emmy-jelölést kapott egy magyar producer közreműködésével készült amerikai film
A legjobb operatőri munka és a legjobb zeneszerzés kategóriában kapott jelölést a Hír- és Dokumentumműsorok Emmy-díjára a 306 Hollywood című egészestés amerikai dokumentumfilm, amely a halál és a gyász feldolgozásáról szól, és egy magyar producer közreműködésével készült.
Elkezdődött a lomtalanítás, meg lehet szabadulni a feleslegessé vált dolgoktól
Megkezdődött az éves lomtalanítás Szombathelyen. A korábbiaktól eltérően azonban most nem csak hétvégente, hanem a hetek több napján is elszállítják a lakossági limlomot. Tavaly 800 tonna hulladékot gyűjtöttek így össze, most is ennyire számítanak a szakemberek. Arra kérik a szombathelyieket, hogy veszélyes anyagokat vagy rossz műszaki cikkeket ne tegyenek ki, ezek csak a hulladékudvarban adhatók le, ingyenesen.