km/óra
  2019.11.18., hétfő  •  Jenő napja
A dal a miénk: összeállt Szombathely legnagyobb zenekara

A dal a miénk: összeállt Szombathely legnagyobb zenekara

Több mint 200 zenész, énekes töltötte meg szombat délután a Fő tér nyugati részét: az Agora Kulturális Központ és a Jam Music szervezésében megtartott, A dal a miénk elnevezésű koncert keretében négy számot játszottak el. 

A program gyökerei egy korábbi Sziget Fesztiválra nyúlnak vissza, ahol a Magyar dal napján hét órán keresztül játszottak magyar előadók. Később aztán vidéki helyszíneken – így Szombathelyen is – megrendezték az eseményt, neves előadók fellépésével. A vasi megyeszékhely a Magyar Dal fővárosa is volt 2012-ben, két színpadon játszottak a zenekarok. A Dal a miénk rendezvény a közös zenélésről szól, ilyenkor a szervezők zenészeket, énekeseket, kórusokat invitálnak meg, az élményt pedig az adja, hogy az alkalmi zenekar rengeteg emberből áll össze. Szombaton a Fő téren ott láttuk a szombathelyi fúvósokat, az Isis Bigband néhány tagját, a Weöres Sándor Színház zenekarát, a Mágikus Minthát, a szentpéterfai Koprive tagjai közül néhány a Megyenapról érkeztek,  az Oladi és a Paragvári Iskola kórusai beszálltak az örömzenélésbe.


A gigazenekar előadta a LGT számát, A dal miénk című számát – nyilvánvaló, hogy miért. A Tankcsapdától az Örökké tart szólalt meg. A Lóci játszik immár slágerré nemesedett száma, a  Nem táncolsz jobban, mint én című darab azért volt érdekes, mert Csorba Lóránt, a zenekar frontembere lépett színpadra és  énekelte el a darabot. A Bergendy-együttestől  Darabokra törted a szívem névre hallgató örökbecsű zárta a műsort, de nem az 1972-es verzióban, hanem a Halott Pénz feldolgozásában. Remix ide vagy oda, a szombathelyi zenészek nagyot mentek ezzel is - vagy fogalmazhatunk úgy is, visszatették bele azt, amit a HP  könnyű kézzel kiszedett belőle. 
 

címkék
Savaria Fórum 28. évfolyam 25. szám - 2019.11.09.
Savaria Fórum 28. évfolyam 25. szám - 2019.11.09.