km/óra
  2020.05.25., hétfő  •  Orbán napja
A dal a miénk: összeállt Szombathely legnagyobb zenekara

A dal a miénk: összeállt Szombathely legnagyobb zenekara

Több mint 200 zenész, énekes töltötte meg szombat délután a Fő tér nyugati részét: az Agora Kulturális Központ és a Jam Music szervezésében megtartott, A dal a miénk elnevezésű koncert keretében négy számot játszottak el. 

A program gyökerei egy korábbi Sziget Fesztiválra nyúlnak vissza, ahol a Magyar dal napján hét órán keresztül játszottak magyar előadók. Később aztán vidéki helyszíneken – így Szombathelyen is – megrendezték az eseményt, neves előadók fellépésével. A vasi megyeszékhely a Magyar Dal fővárosa is volt 2012-ben, két színpadon játszottak a zenekarok. A Dal a miénk rendezvény a közös zenélésről szól, ilyenkor a szervezők zenészeket, énekeseket, kórusokat invitálnak meg, az élményt pedig az adja, hogy az alkalmi zenekar rengeteg emberből áll össze. Szombaton a Fő téren ott láttuk a szombathelyi fúvósokat, az Isis Bigband néhány tagját, a Weöres Sándor Színház zenekarát, a Mágikus Minthát, a szentpéterfai Koprive tagjai közül néhány a Megyenapról érkeztek,  az Oladi és a Paragvári Iskola kórusai beszálltak az örömzenélésbe.


A gigazenekar előadta a LGT számát, A dal miénk című számát – nyilvánvaló, hogy miért. A Tankcsapdától az Örökké tart szólalt meg. A Lóci játszik immár slágerré nemesedett száma, a  Nem táncolsz jobban, mint én című darab azért volt érdekes, mert Csorba Lóránt, a zenekar frontembere lépett színpadra és  énekelte el a darabot. A Bergendy-együttestől  Darabokra törted a szívem névre hallgató örökbecsű zárta a műsort, de nem az 1972-es verzióban, hanem a Halott Pénz feldolgozásában. Remix ide vagy oda, a szombathelyi zenészek nagyot mentek ezzel is - vagy fogalmazhatunk úgy is, visszatették bele azt, amit a HP  könnyű kézzel kiszedett belőle. 
 

címkék
Savaria Fórum 29. évfolyam 20. szám - 2020.05.20.
Savaria Fórum 29. évfolyam 20. szám - 2020.05.20.
legolvasottabbak
Ausztria június közepétől közös határnyitást tervez Magyarországgal, Csehországgal és Szlovákiával
Június közepétől közös határnyitást tervez Ausztria Csehországgal, Szlovákiával és Magyarországgal, írta a krone.at Alexander Schallenberg, osztrák külügyminiszter bejelentése nyomán, aki kedden cseh és szlovák kollégájával videokonferencián tárgyalt a kérdésről.
Az Ausztriából érkező magyar és osztrák állampolgárok negatív koronavírus-tesztről szóló orvosi igazolással átléphetik a határt
Péntektől átléphetik a magyar-osztrák határt a két ország állampolgárai, ha négy napnál nem régebbi német, magyar vagy angol nyelvű okirattal igazolják, nem koronavírus-fertőzöttek, hangzott operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján.
Szombat éjféltől Ausztria megnyitja a lezárt határátkelőket Magyarország, Csehország, Szlovákia és Liechtenstein irányában
Újabb utazási könnyítésekről döntött az osztrák kormány. Szombaton éjféltől megnyitják az eddig lezárt határátkelőket Liechtenstein, Csehország, Szlovákia és Magyarország irányában is és enyhítenek az eddigi korlátozásokon és az ellenőrzéseken is.
Ausztriai határnyitás: a kisebb átkelők is megnyílnak, de kirándulni és bevásárolni még nem lehet beutazni Magyarországról
Újabb utazási könnyítésekről döntött az osztrák kormány. Szombaton éjféltől megnyitották az eddig lezárt határátkelőket Liechtenstein, Csehország, Szlovákia és Magyarország irányában is és enyhítenek az eddigi az ellenőrzéseken is. Kirándulni és bevásárolni még mindig nem lehet átugrani Ausztriába Magyarországról. A szlovén és az olasz határállomások továbbra is zárva maradnak.
Ausztria: több intézményben ismét csoportosan fertőződtek meg koronavírussal
Közösen kell fellépni a koronajárvány esetleges második hulláma ellen - jelentette ki Karl Nehammer belügyminiszter hétfőn, azt követően, hogy az osztrák főváros több intézményében ismét csoportosan fertőződtek meg koronavírussal.
legfrissebbek
Tűzeset egy szombathelyi üzemcsarnok impregnáló kemencéjében
Impregnáló kemencében keletkezett tűz egy szombathelyi gyár üzemcsarnokában a Csaba úton hétfőn a kora reggeli órákban, olvasható a katasztrófavédelem honlapján.
Trianon kapcsán új nevet kap Csongrád megye
Trianon századik évfordulójától, június 4-étől Csongrád megye neve Csongrád-Csanád megye lesz - jelentette be Juhász Tünde kormánymegbízott hétfőn Szegeden.
Fűnyíró traktor dőlt a Perint-patak medrébe
Senki sem sérült meg abban a balesetben, ami hétfőn délelőtt, patakparti fűnyírás közben történt a szombathelyi Körmendi út mellett.
Júliusban indíthatják útjára a kínai Marsszondát
Júliusban indíthatják útjára a kínai Marsszondát - közölte hétfőn a projektet vezető Kínai Űrtudományi és Technológiai Vállalat.
Fertőzötteket találtak egy újranyitott étterem vendégei között
A német egészségügyi hatóságok hétfőn bejelentették, hogy koronavírusos fertőzötteket azonosítottak egy nemrégiben újra megnyitott alsó-szászországi étterem vendégei között, és már száznál több embert karanténba helyeztek. Az országban tovább emelkedett az igazolt fertőzöttek száma, megközelítette a 180 ezret.